GlazbaVijesti

Uoči Dana Oružanih snaga, klapa Sv. Juraj snimila pjesmu Ratnici svjetla, spot sniman na Plitvičkim jezerima

POSVEĆENO HRVATSKIM BRANITELJIMA

Riječ je o a capella obradi pjesme Marka Perkovića Thompsona, a spot su snimili u Vukovaru, na Velebitu, Plitvičkim jezerima

Ususret obilježavanju Dana Oružaniih snaga RH i 32. obljetnici ustroja Hrvatske vojske, Klapa “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice snimila je spot za pjesmu “Ratnici svjetla”.

Spot je sniman na Plitvičkim jezerima, na mjestu pogibije prve žrtve Domovinskog rata, potom na Velebitu na čijim su se obroncima u surovim uvjetima branili položaji i koje je mjesto pogibije brojnih znanih i manje poznatih hrvatskih vitezova. “Snimano je i u Otovicama kod Drniša kao simbol čuvanja uspomena na sve poginule mladiće i djevojke diljem Hrvatske i beskrajnu tugu roditelja, potom u Vukovara, gradu heroju i simbol nezamislivog hrvatskog otpora i stradanja… Gotovo da nema kamena koji nije opečaćen krvlju hrvatskih branitelja i ne zamjerite što su za potrebe spota odabrani samo neki spomen podsjetnici. Oni su simbol svih naših poginulih, oni su pokazatelj hrabrosti i domoljublja svih hrvatskih branitelja. Oni su Hrvatska, njima je dugujemo”, navode.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: DANAS.HR | Foto: SCREENSHOT

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close