Scena

Zbog unuke Ferdinanda von Zeppelina bend Led Zeppelin morao je promijeniti ime

Led Zeppelin održali su 28. veljače 1970. koncert u Kopenhagenu, no zbog određenog potomka slavnog izumitelja zračnog broda morali su nastupiti pod drugim imenom.


U listopadu 1969., Zeppelini su gostovali u Danskoj gdje su za potrebe njihove nacionalne TV kuće snimali jedan svoj nastup. Tada ih je uočila grofica Eva von Zeppelin, unuka Ferdinanda von Zeppelina, i nezadovoljna što profitiraju na račun njezinog prezimena počastila izrazom “kreštavi majmuni”.

Kako bi se umilili aristokratkinji, Led Zeppelin su je pozvali na čašicu čaja i ugodnog razgovora, a onda se dogodio jedan od onih gafova:

“Pozvali smo je u backstage da se bolje upoznamo, da vidi da smo sasvim pristojni momci. Uspjeli smo je primiriti, no kada je odlazila iz studija spazila je naslovnicu našeg prvijenca s Hindenburgom u plamenu. Jednostavno je ‘puknula’, a ja sam pobjegao glavom bez obzira” prisjetio se Jimmy Page.

Nastup u Kopenhagenu i dalje ih je čekao, u zraku je visjela tužba, pa je bend improvizirao i za jednu večer postao The Nobs. Nije to prvi put da su mijenjali ime: za vrijeme japanske turneje na majice su otisnuli “Red Zepperin” zezajući se na račun izgovora glasa “L” svojih domaćina.


 

Tekst: muzika.20minuta.hr
Foto: allaboutjazz.comČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close