Scena

Umro je Alan Rickman, veliki filmski i kazališni glumac

Alan Rickman, jedan od najpoznatijih britanskih glumaca umro je u Londonu u 69. godini života, potvrdila je glumčeva obitelj. Pokojni Rickman bolovao je od raka.


 

Mnogi nezaboravni zlikovci

Gruber je bio tek prvi od mnogih nezaboravnih likova zlikovaca što ih je Rickmann igrao tijekom svoje karijere. Početkom devedesetih glumio je šerifa od Nottinghama u filmu Robin Hood: Princ lopova nasuprot Kevinu Costneru.

On i njegova udovica Rima Horton u vezi su otkako su oboje bili tinejdžeri, a vjenčali su se 2012. nakon što su bili skupa od 1965. godine, prenosi britanski Guardian. Osebujna osoba zavidnih glumačkih sposobnosti, Rickmann je utjelovio i mnoge jedinstvene likove. Primjerice, 2000. godine glumio je u filmu Galaxy Quest lika iz kazališta koji je pronašao slavu u znanstveno fantastičnoj seriji. O rasponu glumačkog talenta govori i činjenica da je iste te godine utjelovio britanskog pukovnika tijekom bitke kod Waterlooa protiv Napoleona.

Glumci su nositelji promjena

Njegove posljednje uloge su u trileru Eye in the Sky, koji će biti prikazan u svjetskim kinima kasnije ove godine, te davanje glasa gusjenici Absolem u filmu Alisa kroz ogledalo. Iako je dobio mnoge nagrade poput Zlatnih globusa, Emmyja te brojnih drugih, nikad u karijeri nije dobio Oscara.

“Glumci su nositelji promjena. Film, kazališni komad, glazbeno djelo ili knjiga mogu donijeti promjenu. Mogu promijeniti svijet”, rekao je jednom prilikom pokojni Rickman.


Tekst: telegram.hr
Foto: bbc.co.uk

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close