PolitikaIzdvojeno

Ukida se proračun Grada Otočca za 2020. godinu

VISOKI UPRAVNI SUD PRESUDIO

Portal gacka053 objavio je priopćenje gradonačelnika Grada Otočca Stjepana Kostelca u vezi presude Visokog upravnog suda kojom se ukida proračun Grada Otočca za 2020. godinu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Ovom presudom Visoki upravni sud je samo potvrdio ono što smo isticali čitavo ovo vrijeme, da proračun nije zakonit i potvrdio je moje mišljenje kao gradonačelnika i mišljenje ministra financija Zdravka Marića, stavljajući proračun kao opći akt van snage te ga je Ministarstvo financija poslalo na Visoki upravni sud da ocijeni njegovu zakonitost što je ovaj i učinio. Visoki upravni sud utvrdio je da Proračun nije uravnotežen što je nezakonito ali što je još gore proračun je unakažen što Visoki upravni sud nije razmatrao. Proračun je donijela HDZ-ova većina u Gradskom vijeću na čelu sa Branislavom Šutićem i takav proračun nije bio uporabljiv.

Sva sredstva u proračunu namijenjena za projekte i investicije od strane HDZ-ove većine u Gradskom vijeću stavljena su na izmišljene pozicije koje su bez projekata ili za koje nitko nije čuo i to samo da izvršna vlast ne može ništa raditi u ovoj godini.

Ukinuta su sredstva za izgradnju dječjeg vrtića, sredstva za asfaltiranje i nasipavanje nerazvrstanih cesta, izgradnju sportskog centra, izgradnju skloništa za male životinje, sredstva za smanjenje gubitaka u vodoopskrbnom sustavu, izgradnju nogostupa u Gornjoj Dubravi i Poljičkoj ulici, ulici Ive Senjanina, izgradnju Ul. kralja Tomislava u Otočcu, glavne ulice Kralja Zvonimira u Otočcu, smanjenje sredstava za sportske udruge, ukinuće sredstava za Centar za pomoć u kući, smanjenje sredstava za plaće djelatnika i drugih projekata koji imaju građevinske dozvole i mogli su se raditi ove godine. Grad Otočac nije mogao potpisati ugovor za velike projekte kao izgradnja širokopojasnog Interneta koji ugovor smo trebali potpisati zajedno sa Gospićem i Plitvičkim jezerima a radi se oko 100 mil. kuna i čija je realizacija upitna. Ukupno skinuto je ili prenamijenjeno gotovo trećinu proračuna na nepostojeće projekte kao što je izgradnja bazena od 3 milijuna kuna, i za nepostojeće dugove 10 milijuna kuna i slično da sve ne nabrajam.

Ova šteta koja je nanesena građanima Grada Otočca zbog nemogućnosti izvršenja svih ovih projekata je ne saglediva. Godina se uskoro bliži kraju i ove projekte je više nemoguće ove godine realizirati.

Ovi problemi sa proračunom se ponavljaju već tri uzastopne godine kako je ova HDZ-ova većina u Gradskom vijeću. Nezakonitost, namještanje u proračunu sredstava za prijatelje i vijećnike ne misleći na ukupne potrebe svih građana Grada Otočca i na javni interes građana. Ovo je ujedno i opomena građanima Grada Otočca da ubuduće paze koga biraju u Gradsko vijeće.

Težnja predsjednika Gradskog vijeća ove četiri godine da izigrava gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća pokazala se promašena što pokazuje i ova presuda Visokog upravnog suda ili je Branislav Šutić ipak ostvario svoje ciljeve.

Sada je na potezu Vlada Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Grada Otočca

Stjepan Kostelac, dr. vet. med.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close