Politika

Uhićenja u Uljaniku, priveden i bivši predsjednik Uprave Gianni Rossanda

DORH je odlučio reagirati u slučaju propasti brodogradilišta Uljanik i 3. maj. U utorak, u jutarnjim satima pripadnici riječkog PNUSKOK-a započeli su s privođenjima bivših članova uprave Uljanika. Uhićeno je 12 ljudi, a među njima i bivšeg predsjednika Uprave Uljanika Ginannija Rossande.


Zbog veličine i složenosti ove akcije u kojoj sudjeluje više od 100 policajaca ustrojen je stožer koji koordinira sve aktivnosti, a u MUP-u kažu da očekuju “da će radnje trajati tijekom cijelog današnjeg dana”.

11:42 “Vjerujem da su meta kriminalističkog istraživanja upravo bivši direktorima društava i bivši članovi uprave. Već sam jutros primjetio ispred Uljanika pripadnike interventne policije. Nisam znao o čemu se radi, no drago mi je čuti da su se stvari počele razvijati, da se počelo rješavati ono na što smo upozoravali. Nadam se da će netko dogovarati za nastalu situaciju”, poručio je novinarima predsjednik šrajkaškog odbora Boris Cerovac. Dodao je da s druge strane nije zadovoljan jer su se, kako je rekao, “neke stvari mogle puno ranije dogoditi pa bi danas radnici bila na svojim radni mjestima”, prenosi Index.hr.

“Nažalost, tu smo jer pojedinci nisu vodili brigu o Uljaniku”, zaključio je Cerovac.

11:40 Prema neslužbenim informacijama koje donosi Hina, privedeni su bivši predsjednik uprave Gianni Rossanda, njegov prethodnik Anton Brajković te članovi bivše uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac.

Policija je tijekom jutra bila u domu nekadašnjeg predsjednika uprave Antona Brajkovića kojega je 2013. na tom mjestu zamijenio Gianni Rossanda. Bivšu upravu Uljanika uz Rossandu, koji je bio predsjednik uprave, činili su Marinko Brgić i Veljko Grbac. Ispred zgrade u kojem živi Rossanda su dva vozila riječkih registracija za koje se pretpostavlja da su vozila MUP-a dok bivši predsjednik uprave navodno nije kod kuće.

11:30 Regional Express objavio je snimku uhićenjua Antona Brajkovića, bivšeg šefa Uljanika.

Večernjem listu potvrđeno je da je istraga proširena i na 3. maj.

10:35 Šestog dana štrajka “Uljanikovi” radnici u utorak su izašli iz kruga brodogradilišta i na sat vremena blokirati promet kod dva ulaza u brodogradilište, kod upravne zgrade i na Bulevaru.

“Ne želimo raditi probleme gradu, ali želimo da se za nas čuje. Mi želimo i kroz taj oblik da se zna da smo spremni organizirati i druge akcije kako bi spasili brodogradnju”, rekao je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Početne prometne gužve koje je izazvao njihov potez vrlo su brzo kanalizirane preusmjeravanjem prometa na alternativne pravce, a sindikati su se nakon sat vremena ponovno vratili u krug brodogradilišta.

“Svakim danom je sve manje nade za opstanak Uljanika, no, mi ne želimo da se Uljanik i ‘3. maj’ ugase, odnosno ne želimo da se ugasi niti jedno brodogradilište, već da brodogradnja i dalje postoji na ovim prostorima”, izjavio je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac Cerovac te pozvao kooperante da se pridruže radnicima u štrajku jer, kako je rekao, “samo zajedno možemo riješiti ovaj problem”.

Ustvrdio je i da bez brodogradnje neće više biti ni pomorskog instituta ni fakulteta koji su vezani uz brodogradnju.

Po njegovim riječima na ovu akciju odlučili su se kako bi Vlada i svi lokalni političari shvatili da Uljanikovi radnici žele raditi.

Zamoljen za komentar izjava pojedinih predstavnika Vlade koji su gotovo “digli ruke od Uljanika”, Cerovac je istaknuo da se često čuju izjave raznih političara koji očito žele skupljati sitne poene na račun patnje Uljankovih radnika.

“Premijer je prva osoba u toj priči i on mora zajedno s Vladom donijeti konačnu odluku o Uljaniku, a nikako pojedinci. To što pojedini predstavnici Vlade izjavljuju je jadno, mizerno. Takvim ljudima ne treba uopće davati značaj”, poručio je Boris Cerovac.

09:55 Još se ne zna tko je sve točno uhićen.

09:42 Radnici Uljanika danas su šesti dan u štrajku.

“Postupanja su u tijeku, DORH je već dugo u Uljaniku, ne znam jesu li krenula uhićenja, ne bih komentirao” izjavio je na prosvjedu član nadzornog odbora Samir Hadžić..

09:40 U tijeku je pretraživanje kuće dugogodišnjeg predsjednika uprave pulskog Uljanika Antona Brajkovića koji je odstupio s funkcije davne 2004. godine, a naslijedio ga je tadašnji direktor financija Gianni Rossanda, piše Regional Express.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Index.hr | Foto: Screenshot/Regionalni Express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close