Turizam

Uginuo je Mel, veteran HGSS-a

Mel, potražni pas GSS-a uginuo je 6. kolovoza ove godine nakon što je izgubio bitku s opakom bolešću.


Priopćenje GSS-a donosimo u cijelosti.

MEL WESTERN RECALL’S (FCI) HOT NACHO ili za nas poznatiji kao “MEL”, australski je ovčar oštenjen 11.9.2005. godine na sjeveru Austrije. Sa devet je tjedana doveden u Hrvatsku gdje je školovan i obučavan za potražnog psa HGSS-a. Bio je to prvi australski ovčar uvezen u Hrvatsku. Eksterijerno odličnih ocjena i nositelj nekoliko CACIBA, iako su ga izložbe izrazito nervirale.

U HGSS stanici Karlovac zajedno sa svojim vodičem Dubravkom Butalom položio je licencu obaveznu za sve potražne timove HGSS-a. Sudjelovao je u nekoliko stotina potražnih akcija i vježbi po Republici Hrvatskoj i susjednim državama sve do kraja 2014 godine kada je umirovljen. Zajedno sa svojim vodičem sudionik je bezbrojnih edukacija djece vrtićkog i školskog uzrasta o radu interventnih službi u organizaciji DUSZ-a i HGSS-a, gdje je bio rado viđen gost i plijenio pažnju djece.

Svoje umirovljeničke dane veselo je provodio u krugu obitelji, a svom vodiču i njegovoj obitelji bio je osobni “terapijski” pas koji ih je uvijek smirivao i razveseljavao svojim nepodopštinama. Bio je odličan pedagog i pomoć Dubravku u školovanju svog nasljednika, mladog australskog ovčara “THORA” (Mangry’s Might and Main).”

Pročitajte više na 24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: GSS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close