AutomotoTurizamIzdvojeno

Udruga Lipice: Napokon kreću radovi na županijskoj cesti 5113!

CESTA OD VELIKE VAŽNOSTI ZA BRINJSKI KRAJ

Na portalu Lika Club već smo nekoliko puta pisali o građanskoj inicijativi kojom su prikupljani potpisi za županijsku cestu kojom bi se Lipice spojile s Plitvičkim jezerima.


Naime, udruga Lipice iz Brinja pokrenula je početkom veljače 2019. godine akciju prikupljanja potpisa i traženja potpore za spajanje i obnavljanje preostalih 4800 metara županijske ceste 5113 Križpolje – Glibodol – Lička Jasenica. Smatraju kako bi se asfaltiranjem tog godinama zanemarivanog djelića puta otvorile “oči” turizmu, a povećanjem prometa i prolaskom turista došlo bi do oživljavanja svih sela na cesti i buđenja svih grana privrede i cijelog kraja.

Udruga Lipice jučer je izvijestila da ovih dana konačno počinju radovi na toj cesti koja bi brinjskom kraju bila od velike važnosti, njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Napokon kreću radovi na našoj nesretnoj cestici! Nakon dvije godine i jednog propalog natječaja se kreće ovih dana kako vrijeme dozvoli u sanaciju i asfaltiranje kolnika u dužini nešto većoj od 1km. koliko točno i što javit ćemo kad izmjerimo i kad se uvjerimo na terenu. Za one koji nisu pratili nastavu od početka radi se o županijskoj cesti 5113. kojoj nedostaje 5km asfalta da bi se vratila u promet i turistički deblokirala općinu Brinje te je spojila sa Plitvičkim jezerima.

Napokon kreću radovi na našoj nesretnoj cestici! Nakon dvje godine i jednog propalog natječaja se kreće ovih dana kako…

Gepostet von Udruga Lipice am Sonntag, 11. Oktober 2020

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close