DogađanjaVijesti

Udruga hodočasnika “Sveti Rok” pješači od Otočca do Solina

Zanimljiva ekipa u žutim prslucima bila je na jutarnjoj misi u gospićkoj katedrali, a potom se dalje zaputila prema Svetom Roku.


Radi se o Udruzi hodočasnika Gacke doline, Otočca i Brinja “Sveti Rok” koja pješice hodočasti više godina. Oni njeguju tradicije i vjerničke, duhovne, ali i okupljaju branitelje i njihove obitelji pa odaju počast i Domovinskom ratu. Ranijih godina hodočastili su do brojnih mjesta, ove godine idu u Solin na Treći susret katoličkih obitelji.

U subotu ujutro krenuli su iz Otočca i došli do Gospića, jučer su hodali do Svetog Roka, zatim idu do Gračaca, četvrti dan hodočašća je i najteži, šezdesetak kilometara duga dionica od Gračaca do Knina. Iz Knina  idu do Drniša, pa do Muća i potom posljednjeg dana hodočašća, u petak, do Dugopolja gdje će biti smješteni u sklopu susreta katoličkih obitelji. Jedan od članova udruge Mirko Radotić zahvalio se svima onima koji će ih u tih nekoliko dana ugostiti, pomoći im na ovome putu. U Gospiću, nakon mise, pridružio im se i Miro Zdunić

 

Izvor / Foto: Lika express

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close