Karijera

Učenici i učiteljice OŠ dr. Ante Starčević Pazarište Klanac već po drugi puta predstavnici naše županije na državnoj smotri učeničkih zadruga cijele Hrvatske

Učenička zadruga “Ričina” vratila se u petak sa 34. smotre učeničkih zadruga Hrvatske, koja se održavala u Vinkovcima od 27. do 30. rujna, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture.


Zadruga “Ričina” koja je osnovana 2016. g. na inicijativu učiteljica iz OŠ dr. Ante Starčević Pazarište Klanac, ove je godine već po drugi puta u 4 godine predstavljala našu županiju na ovoj Smotri.

Smotri je prisustvovalo 78 zadruga, a pravo sudjelovanja na Smotri imale su učeničke zadruge koje su odabrane na županijskim smotrama, temeljem preporučenih i dogovorenih kriterija.

Smotra je bila izložbeno prodajnog karaktera, a cilj joj je bio kao i dosadašnjih godina, poticanje razvoja poduzetničkih vještina u segmentu obrtništva i malog poduzetništva kod mladih školskog uzrasta.

Predstavnici naše županije su bile učenice OŠ dr. Ante Starčević Pazarište Klanac, Elizabeta Starčević i Martina Ćaćić, zajedno sa svojim marljivim voditeljicama Anom Osmokrović, voditeljicom likovne sekcije škole u Donjem Pazarištu  i Ivankom Lovrić, voditeljicom likovne sekcije škole u Klancu.

Predstavile su se svojim ručno rađenim proizvodima: stalcima za kišobrane, velikim i malim vazama,  narukvicama, bočicama i ostalim proizvodima, izrađenima od dretve i drugih prirodnih recikliranih materijala, sa zajedničkim dizajnom – motivom Velebitske degenije.

Za portal Like Club izjavu je dala učiteljica Ivanka Lovrić:

“Učenice su predstavile svoju školu kao i našu županiju te smo vrlo ponosni što je naša mala škola sudjelovala na takvom događanju po drugi put.

Budući da smo 2018. osvojili nagradu za NAJPROIZVOD, ove godine nismo mogle pristupiti tom obliku natjecanja. Dobili smo zahvalnicu za sudjelovanje.

U današnje doba, kada smo svjedoci zatvaranja ličkih područnih škola sa jedne strane i deficita obrtničkog kadra sa druge strane, marljive učiteljice iz OŠ dr. Ante Starčević Pazarište Klanac su pokazale da se i uz minimalna sredstva djecu može motivirati i pružiti im dodanu vrijednost u njihovom osnovnoškolskom obrazovanju.

Bravo za učiteljice, a učenicama Elizabeti i Martini želimo još puno uspješnih poduzetničkih izazova.

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close