Lifestyle

Učenici i studenti, prijavite se na stipendije Grada Novalje!

Grad Novalja raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima Grada Novalje koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u školskoj/akademskoj godini 2019./2020.


Pravo na dodjelu stipendija imaju učenici koji su državljani Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području Grada Novalje u neprekidnom trajanju od najmanje tri godine prije raspisivanja natječaja za stipendije, koji su učenici srednje škole koja se u smislu Odluke smatra deficitarnim strukovnim zanimanjem i koji su savladali nastavni program iz prethodne školske godine bez ponavljanja razreda.

Pravo na dodjelu stipendije Grada Novalje imaju studenti koji su državljani su Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području Grada Novalje u neprekidnom trajanju od najmanje tri godine prije raspisivanja natječaja za stipendije, koji su redoviti studenti preddiplomskih, diplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih i stručnih studija te koji su redovito upisali narednu akademsku godinu.

Sukladno Odluci o stipendiranju učenika i studenata Grada Novalje koji se obrazuju za deficitarna zanimanja deficitarnim strukovnim zanimanjima smatraju se: autolakirer, autolimar, automehatroničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i klimatizacije, limar, instalater kućnih instalacija, konobar,
krojač, krovopokrivač, kuhar, konobar, mesar, obućar, pekar, plinoinstalater, slastičar, soboslikar-ličilac, stolar, strojobravar, tesar, tokar, vodoinstalater, zidar, prodavač, geodetski tehničar, medicinska sestra-medicinski tehničar.

Deficitarnim studijima smatraju se: Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Studij kriminalistike, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Tehnički fakultet-studij strojarstva, Arhitektonski fakultet, Građevinski fakultet, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Geodetski fakultet, Studij engleskog jezika, fizike, matematike, biologije, kemije, talijanskog jezika i informatike, Policijska akademija, Agronomski fakultet, Prehrambeno biotehnološki fakultet i Učiteljski studij.

Visina mjesečne stipendije je od 300 do 750 kuna, ovisno da li je riječ o učeniku ili studentu i da li se školuje na ili van otoka Paga.

Prijava se, uz traženu dokumentaciju, podnosi u roku 15 dana od dana objave natječaja. Učenici i studenti koji su podnijeli prijave po raspisanom natječaju koji je poništen dana 18. prosinca 2019. g., nisu obvezni ponovno podnositi prijave već će se iste uzeti u razmatranje kao prijave zaprimljene unutar roka po ovom natječaju.

Više o uvjetima natječaja te načinu i obrascu za prijave pronađite na web stranici grada Novalje.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close