Izdvojeno

Ubrzani početnički tečaj hrvatskog jezika za strance u ŽK Otočac

Republiku Hrvatsku kao mjesto svojeg života i rada svake godine odabire sve više državljana stranih zemalja koji su govornici različitih jezika.


Usprkos sveprisutnoj dominaciji engleskoga, ovladavanje i služenje jezikom sredine u kojoj živi, bez obzira na to je li riječ o svjetskom jeziku ili malom nacionalnom jeziku, pojedincu donosi golemu prednost u svakodnevnim interakcijama s okolinom, samostalnost u komunikaciji i naposljetku podiže kvalitetu života u novoj i često nepoznatoj sredini.

Zbog sve većih potreba za uvozom kvalitetne radne snage iz nama stranih govornih područja, detektiranih u različitim djelatnostima, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Otočac pokreće ubrzani početnički tečaj hrvatskog jezika za strance, kojega će u realnom vremenu biti moguće pratiti uživo u učionici ŽK Otočac i online.

Cilj je programa kroz komunikacijski pristup poučavanju jezika omogućiti polaznicima stjecanje komunikacijske kompetencije na hrvatskome jeziku na početnoj razini. U skladu s time, polaznike će se nastojati opremiti znanjima koja su im potrebna za komuniciranje na hrvatskome jeziku u svakodnevnim poslovnim i privatnim situacijama.

Svrha osnovnog ubrzanog tečaja učenja hrvatskog jezika za strance je stvoriti temeljno razumijevanje hrvatskog jezika koje će omogućiti stranim radnicima komunicirati na jednostavnim razinama, razumjeti i izraziti se u svakodnevnim situacijama te lakše integrirati u hrvatsko društvo.

Više o tečaju, uvjetima i načinu upisa možete saznati na poveznici https://www.hgk.hr/zupanijska-komora-otocac/ubrzani-pocetnicki-tecaj-hrvatskog-jezika-za-strance ili direktnim upitom u ŽK Otočac.


 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close