Turizam

U Žalecu se gradi fontana iz koje će teći pivo

Slovenski gradić Žalec smatra da će ga jedinstvena pivska fontana upisati na turističku kartu Europe. Novac za izgradnju atrakcije namaknut će od EuroJackpota.


Slovenski gradić Žalec uskoro bi mogao dobiti jedinstvenu europsku atrakciju –fontanu iz koje će teći pivo! Žalčani će na taj način odati počast svom hmelju na koji su jako ponosni. Gradonačelnik očekuje da će ih fontana upisati na turističku kartu Slovenije, ali i cijele Europe.

Novac za gradnju ovog neobičnog spomenika namaknut će se ni manje ni više negood Eurojackpota. Prije dvije su godine, naime, dvojica sretnika iz Žalca zajedno odigrala kombinaciju brojeva i podijelila dobitak. Svoj 15-postotni udio, prema Zakonu u porezu na dobitke, dobila je i općina.

S tim novcem općina u blizini Celja sada planira napraviti pivsku fontanu u gradskom parku pokraj tržnice. Svi posjetitelji i građani Žalca na fontani će moći slobodno natočiti pivo, jednako kako se u Rogaškoj Slatini može natočiti mineralna voda.

Vrijednost projekta procjenjuje se na 350.000 eura.


Tekst: 24sata.hr

Foto: Wikimedia Commons

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close