VijestiSportGrad Zagreb

U Zagrebu počelo rušenje svjetskog rekorda!

Mladi Zagrepčanin koji ruši Guinnessov rekord u duljini guranja automobila započeo je pothvat života koji traje sljedeća 24 sata.


Točno u 15 sati upaljena je službena štoperica u pratećem automobilu u kojem svaki korak Tomislava Lubenjaka prate zapisničari koji su dužni zabilježiti svako stajanje i sam razvoj obaranja još jednog svjetskog rekorda. Cijeli događaj osigurava prometna policija koja regulira središnju traku Vukovarske ulice u Zagrebu.

Tomislav je u samom startu zauzeo izrazito visok tempo te trenutno automobil gura brzinom kojom jedan kilometar prelazi za 9 minuta i 30 sekundi. Prvi krug po Vukovarskoj ulici u ukupnoj duljini od 8.2 km, Tomislav je završio za 1 h 19 min i 30 sec, krećući se prosječnom brzinom od 6 km/h. Tomislavovi otkucaji srca su trenutno ispod 80 otkucaja u minuti, što ukazuje na zaista vrhunsku sportsku formu.

Moj cilj je stotka!” kaže Tomislav, čime najavljuje kako vjeruje da će u 24 sati automobil izgurati čak 100 kilometara. Takvim okruglim i visoko postavljenim ciljem Tomislav ne izaziva samo svjetski rekord u duljini pojedinačnog guranja automobila, već i u duljini guranja automobila istovremeno od dvije osobe.

Trenutni svjetski rekord u pojedinačnom guranju automobila 24 sata je 82.28 kilometara, a drži ga Poljak Przemyslaw Marczewski. Svjetski rekord guranja automobila u paru od 95.07 km nose Makedonci Aleksandar Chekorov i Aleksandar Smilkov. “Vjerujem da ja mogu sam više no što oni mogu zajedno.”

Podršku Tomislavu u ovom fizičkom i psihičkom izazovu dali su i mnogobrojni hrvatski sportaši kao što su Martin Sinković, Ivica Kostelić, Blanka Vlašić, Stipe Žunić, Franjo Arapović, Anamarija Bujas Čelan, Matej Mamić, Nika Fleiss, Ivana Brkljačić i brojni drugi.

Prijeđene kilometre i brzinu guranja uživo se može pratiti preko LINKA.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Goran Šerbula, ustupa Aviokarte.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close