Izdvojeno

U tijeku je sanacija požara u trogirskom zaleđu, pomoć iz drugih županija više nije potrebna

S obzirom na povoljnu situaciju na požarištu, glavni vatrogasni zapovjednik otpustio je vatrogasne organizacije iz drugih županija koje se vraćaju u svoje matične postrojbe


Situacija na požaru kod Segeta Gornjeg je dobra, u tijeku je saniranje i čuvanje terena. S obzirom na dobro stanje na požarištu, sinoć od 20:00 sati, a sukladno zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, 55 vatrogasaca sa 20 vatrogasnih vozila iz drugih županija i Intervencijskih vatrogasnih postrojbi Zadar i Dubrovnik otpuštene su s požarišta te se vraćaju u svoje matične postrojbe.

Tijekom jučerašnjeg dana nije došlo do daljnjeg širenja požara te je za sada procijenjena površina ostala na oko 1600 ha većinom trave, niskog raslinja, makije i borove šume te nešto maslina.

Na gašenju je u posljednja 24 sata bilo stalno angažirano oko 120 vatrogasaca sa 50 vatrogasnih vozila, što domicilnih vatrogasnih snaga Splitsko-dalmatinske županije, a što snaga koje su došle iz Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske županije te iz 3 Intervencijske vatrogasne postrojbe HVZ-a: Split, Dubrovnik i Zadar. Za gašenje i saniranje požara iz zraka su tijekom dana bila angažirana i 3 protupožarna zrakoplova Air-tractor Fire Boss te 2 Canadaira CL-415. Zračne snage su korištene na način da u zraku gotovo u svakom trenutku bude neki protupožarni zrakoplov, a zbog mogućeg bržeg djelovanja jedan Canadair CL-415 s posadom bio je tijekom cijelog dana stacioniran u zračnu luku Split.

Požar raslinja jučer je izbio i na otvorenom prostoru na području Krušvar kod Trilja. Njime je zahvaćeno oko 5 ha niskog raslinja te hrastove i borove šume, a zbog blizine naselja zatraženo je angažiranje jednog Canadaira CL- 415 te jednog Air-Tractora Fire Boss. Od zemaljskih snaga u gašenju požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP i DVD-a Sinj te DVD-ovaa Trilj i Dicmo. Požar je ugašen u 18:30 sati.

Spomenimo kako je jutros u 01:24 sat ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja na području između Mitla i Rastovca u blizini granice sa Šibensko-kninskom županijom. Angažirane su sve raspoložive snage iz operativne zone Trogir: JVP i DVD Trogir, DVD-ovi Seget-Vranjica, Okruk i Slatine te od drugih postrojbi iz županije: JVP Split i DVD-ovi Gata, Kučiće, Split, Žrnovnica i Podstrana. Zbog blizine sa Šibensko-kninskom županijom na požarište su upućeni i vatrogasci iz Primoštena i Rogoznica. Tijekom noći na požarištu je bilo 57 vatrogasaca sa 16 vozila.

Požar je lokaliziran u 07:00 sati, a opožarena površina iznosi oko 5 ha većinom trave i niskog raslinja te nešto borove šume. Osiguranje i sanacija požarišta je u tijeku.

Gori i na području Dubrovačko-neretvanske županije

JVP Dubrovačko Primorje zaprimilo je dojavu 4. kolovoza u 11:00 sati o požaru na području Trnovice u blizini granice sa BiH. Požar se nošen vjetrom proširio na veće područje zahvativši većinom travu, nisko raslinje i makiju, ali bez ugrožavanja naselja. U gašenju požara sudjeluje 27 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila iz JVP-a Dubrovačko Primorje te DVD-a Slano, Ston i Ponikve. Gašenje je u tijeku.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close