Ličko-senjska županija

U PU ličko-senjskoj održana svečana prisega osoba koje su stekle hrvatsko državljanstvo

Državljanstvo je poseban pravni odnos između suverene države i pojedinca koji osobama koje su ga stekle daje osjećaj pripadnosti i identiteta

S početkom u 10 sati danas je u Policijskoj upravi ličko-senjskoj u Gospiću održano svečano polaganje prisege povodom primitka u hrvatsko državljanstvo prirođenjem, temeljem odredbi Zakona o hrvatskom državljanstvu, za 10 stranih državljana i državljanki iz: Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije.

Svečano polaganje prisege započelo je uz himnu Republike Hrvatske, nakon čega je zamjenik načelnika Policijske uprave ličko-senjske Stjepan Sabljić pozdravio sve prisutne koji su stekli hrvatsko državljanstvo i na tome im iskreno čestitao, te im uputio nekoliko prigodnih riječi o značaju primanja u državljanstvo, kako bi bili svjesni svojih prava, ali i obaveza koje ovim činom stječu i preuzimaju.

Potom je svatko svečano izgovorio prisegu i potpisao prisegu:
Prisežem svojom čašću da ću se kao hrvatski državljanin/ka pridržavati Ustava i zakona te poštivati pravni poredak, kulturu i običaje u Republici Hrvatskoj.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PU ličko-senjska

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close