Tehnologija

U pomoć ove igrice pretvorite svoj mobitel u svjetlosni mač!

Google i Disney već neko vrijeme surađuju oko promocije najnovijeg nastavka svemirske sage Ratovi Zvijezda koji se od utorka službeno počeo prikazivati u kinima.


Prvo je krenulo s integracijom Star Warsa u različite Google aplikacije, poput Gmaila, Mapa i YouTubea, u kojima se prikazuju različiti elementi iz ovog filmskog svijeta, pa tako moj YouTube player trenutno izgleda kao oštrica Darth Vaderova mača, dok mi se na Gmailu izmjenjuju slike imperijalnih Zvjezdanih razarača.

Međutim, Google i Disney su na sam dan premijere odlučili otići korak dalje i svoje korisnike počastiti punokrvnom Star Wars igrom koja se vrti u vašem Google Chrome pregledniku i cijela stvar je ekstremno zabavna do te mjere da se trenutno po redakciji čuju zvukovi odbijanja laserskih izboja iz jurišničkih pušaka.

Kako igrati

Kako bi isprobali ovo jedinstveno iskustvo potrebni su vam računalo, pametni telefon s instaliranim Google Chrome preglednikom i dobra internet veza. Proces je zapravo užasno jednostavan, potrebno je samo na telefonu posjetiti web adresu lightsaber.withgoogle.com/experience te ćete putem stranice dobiti unikatan kod za spajanje vašeg telefona i računala te će vam se nakon kratke kalibracije na vašem telefonu pojaviti balčak svjetlosne sablje s plavim gumbom zbog kojeg će vam zasuziti u oku od sreće.

Igra vas stavlja u prvo lice neimenovanog jedi viteza (pretpostavljamo da se radi o Finnu) koji pokušava pobjeći sa Zvjezdanog razarača na čijem putu stoji horda jurišnika Prvoga Reda. Vi u principu trebate mlatarati svojim telefonom po zraku, odbijati njihove izboje iz blastera i time si očistiti put od wannabe imperijalne gamadi. Uz malo vježbe, vrlo brzo ćete doći do hangara s brodovima i pobjeći.

Obavezno imajte uključen zvuk na svom telefonu, kako biste čuli onaj poznati šum treperenja svjetlosne sablje koji zvukovno prati vaše pokrete i dopustite Sili da vas vodi.


 

Tekst i foto: telegram.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close