U organizaciji Ureda Predsjednice održan panel „Ne nasilju“

Tena Brnad

U organizaciji Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, u Francuskom institutu u Zagrebu održan je panel „Ne nasilju“ kojemu je domaćin bilo veleposlanstvo Francuske i inicijativa #Spasi me.


Veleposlanici Francuske, Irske, Kraljevine Norveške, Kraljevine Švedske, Kraljevine Španjolske i otpravnica poslova Kanade ponudili su uvid u situaciju u njihovim zemljama, iznoseći pozitivne primjere borbe protiv nasilja nad ženama, djecom i u obitelji, ali i nedostatke s kojima se i dalje suočavaju. Sa skupa je poručeno kako nasilje nije obiteljska stvar nego društva u cjelini. Zaključeno je da Republika Hrvatska ima dobre zakone koje na žalost ne primjenjuje u mjeri u kojoj je to potrebno, no naglašeni su i pomaci s ciljem bolje implementacije zakona.

Sudionicima skupa obratila se video porukom i Predsjednica Republike Hrvatske, koja borbu protiv svih oblika nasilja smatra pitanjem građanske i moralne higijene, u čemu se ni jedno civilizirano društvo ne bi smjelo dijeliti. Poruku i dobre želje sudionicima panela „Ne nasilju“ poslao je i premijer Kanade Justin Trudeau u društvu hrvatske Predsjednice, koja se nalazi u državnoj posjeti toj zemlji.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: PR

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u