Grad ZagrebPolitika

U organizaciji Ureda Predsjednice održan panel „Ne nasilju“

U organizaciji Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, u Francuskom institutu u Zagrebu održan je panel „Ne nasilju“ kojemu je domaćin bilo veleposlanstvo Francuske i inicijativa #Spasi me.


Veleposlanici Francuske, Irske, Kraljevine Norveške, Kraljevine Švedske, Kraljevine Španjolske i otpravnica poslova Kanade ponudili su uvid u situaciju u njihovim zemljama, iznoseći pozitivne primjere borbe protiv nasilja nad ženama, djecom i u obitelji, ali i nedostatke s kojima se i dalje suočavaju. Sa skupa je poručeno kako nasilje nije obiteljska stvar nego društva u cjelini. Zaključeno je da Republika Hrvatska ima dobre zakone koje na žalost ne primjenjuje u mjeri u kojoj je to potrebno, no naglašeni su i pomaci s ciljem bolje implementacije zakona.

Sudionicima skupa obratila se video porukom i Predsjednica Republike Hrvatske, koja borbu protiv svih oblika nasilja smatra pitanjem građanske i moralne higijene, u čemu se ni jedno civilizirano društvo ne bi smjelo dijeliti. Poruku i dobre želje sudionicima panela „Ne nasilju“ poslao je i premijer Kanade Justin Trudeau u društvu hrvatske Predsjednice, koja se nalazi u državnoj posjeti toj zemlji.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close