Politika

U ličkom horoskopu Petry je sokol: Ne poznaje riječ “ne” u politici, ali je odan i privržen

ĆIRIBU-ĆIRIBA

Nema tog Ličanina koji u pet kilograma razno-raznih krumpira iz različitih dijelova svijeta, ne bi pronašao onaj lički. Nema tog Ličanina koji kad je krenuo pjevati, nije ogušio od samog sebe. Nema tog Ličanina koji bio dao prednost pekmezu pred rakijom od šljive. No, bome, nema ni tog Ličanina koji barem jednom nije zavirio u lički ćoro….ovaj, horoskop.


Podsjetimo, iako urbana legenda govori da je lički horoskop tiskan 1483. godine u Kosinju, u prvoj hrvatskoj tiskari, daljnjim je istraživanjima vrlih i marljivih novinara Lika Cluba, koji rukave odluče zasukati samo kad pišu i pretakaju rakiju, utvrđeno ipak kako je lički horoskop tvorevina nezavisnog astrološkog stručnjaka, nastala godine Gospodnje 2018.

Saznali smo da je Milinović tipični predstavni horoskopskog znaka šljive, Starčević je pak atipična buša, dok iz redova sokolova dolazi – Ernest Petry.

Ernest Petry rođen je 30. 3. 1974. godine u Gospiću. Po struci je magistar prava sa završenim poslijediplomskim studijem sveučilišnog specijalista ekonomije energetskog sektora po MBA programu, a trenutno obnaša dužnost župana Ličko-senjske županije.

Kakvi su ljudi rođeni u znaku sokola?

Hrabri sokoli, pravi Ličani i osobe koje ne poznaju riječ “ne”. Najviše vole visinu, penjanje po planinskim vrhovima Velebita i traženje avanture koja najčešće završi višednevnim izbivanjem iz kuće. Odani su i privrženi, no ne mogu odoljeti zovu divljine i dobrog društva. – kaže Lički horoskop za sokola. 

Vrijedi li lički horoskop u slučaju Petryja?

Petry je politički put započeo 1990. godine u Mladeži HDZ-a. U političkoj karijeri bio je član stranke Hrvatski blok te HNS-a, blizak i SDP-u, a na redovnim izborima za Skupštinu Ličko-senjske županije 2017. godine pojavio se je kao nezavisni kandidat za župana na listi Bura promjena kad je rušio HDZ te je izabran za člana županijske skupštine. Nakon svega kao kandidat istog HDZ-a pobijedio na izborima za župana 2021. godine. Političkim strankama Petry svakako ne zna reći ne.

Znao se Petry popeti i na velebitske vrhove, a s obzirom na društvene aktivnosti sigurno je višednevno boravio van kuće.

Odan i privržen, da bi tko riječ rekao, osim ovih nekoliko stranaka. Hoće li mu se u 2023. osmijehnuti i neki novi planinski politički vrhovi, možda i saborska klupa HDZ-a, ostaje za vidjeti.

 

 

Foto: Lika Club/Pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close