ŽupanijskaPolitika

U ličkom horoskopu Starčević je buša: Bježi glavom bez obzira i vrlo brzo da petama vjetra

ĆIRIBU-ĆIRIBA

Nema tog Ličanina koji u pet kilograma razno-raznih krumpira iz različitih dijelova svijeta, ne bi pronašao onaj lički. Nema tog Ličanina koji kad je krenuo pjevati, nije ogušio od samog sebe. Nema tog Ličanina koji bio dao prednost pekmezu pred rakijom od šljive. No, bome, nema ni tog Ličanina koji barem jednom nije zavirio u lički ćoro….ovaj, horoskop.


Podsjetimo, iako urbana legenda govori da je lički horoskop tiskan 1483. godine u Kosinju, u prvoj hrvatskoj tiskari, daljnjim je istraživanjima vrlih i marljivih novinara Lika Cluba, koji rukave odluče zasukati samo kad pišu i pretakaju rakiju, utvrđeno ipak kako je lički horoskop tvorevina nezavisnog astrološkog stručnjaka, nastala godine Gospodnje 2018.

Nakon iscrpnog pregleda natalne karte i godišnjeg horoskopa za Darka Milinovića, sada je naš tim bacio oko i na gradonačelnika Gospića, gospodina Karla Starčevića. 

Karlo Starčević rođen je 6. prosinca 1952. u Donjem Pazarištu. Dok je u globalno poznatom horoskopu Starčević rođen u znaku strijelca, lički horoskop ipak za njega tvrdi da je buša. Tko je u pravu, saznajte u nastavku.

Kakvi su ljudi rođeni u znaku buše?

“Kako su lijeni, to nije normalno. Pa, rade li buše ikad išta? Na lička polja bježe glavom bez obzira, a čim krenu obaveze oko kuće već su dobile neke važne obaveze i dale petama vjetra. Jedino kad se fešta tu su prve i glavne. Vole konzumirati travu u svakom smislu. Nisu alkoholni tip, veliki su cinkeri i vrlo često suradnici ličke policije. Drže do svog izgleda i mise da je Marijan Matijević najveća legenda svjetskog sporta. Majice bez rukava, gel u kosi i nabrijan auto – vole kad se čuje njihovo mukanje s polja.” – kaže Lički horoskop za bušu.

Vrijedi li lički horoskop u slučaju Starčevića?

Starčević je u Zagrebu završio srednju i višu elektrotehničku školu, u Švicarskoj menadžment, a po završetku školovanja sreću je morao potražiti u Njemačkoj. U domovinu se vratio 1991. godine, a nakon Domovinskog rata 1997. godine, otvara pivovaru – Ličanku, koja proizvodi poznato Velebitsko pivo. Lijen? Teško? Nije alkoholni tip? Teško.

Gel u kosi? Možda ga je nekada trebao.

No, Starčević je sve samo ne tipična buša. U drugom krugu lokalnih izbora 2017. osvojio je gradonačelnički mandat grada Gospića ispred HDZ-ovog kandidata Petra Krmpotića.

Odrekao se svojih plaća sljedećih godinu dana i dao ih za stipendiranje devet studenata deficitarnih zanimanja.

U svom programu, nudio je “ostvarive projekte, jer samo proizvodnja i održiva radna mjesta mogu jamčiti dugoročan razvitak Gospića i ostanak mladih i povratak onih koji su već otišli”, kako je izjavio svojedobno gradonačelnik Gospića.

Nabrijani auto? Starčević je poznati ljubitelj moćnih skupih automobila koje ne štedi na hrvatskim cestama i autocestama…

 

 

Foto: Lika Club/Pixabay

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close