ZdravljeIzdvojeno

U Ličko senjskoj županiji javni poziv za cijepljenje odnosi se i na domaće turiste

U Ličko-senjskoj županiji u protekla 24 sata nema novooboljelih ni umrlih od covoda-19, epidemiološka situacija je dobra, a Županijski stožer civilne zaštite u javnom pozivu na cijepljenje ističe da se on odnosi i na hrvatske državljane koji su 1. dozu primili u nekoj drugoj županiji.


Prema priopćenju Županijskog stožera CZ od ponedjeljka, trenutno je u Ličko-senjskoj županiji 16 aktivnih slučajeva covid infekcije, od kojih je troje na bolničkom liječenju.

U posljednja 24 sata na koronavirus se testiralo 20 osoba. U samoizolaciji su 92 osobe, a policija je prijavila dvije osobe za kršenje te mjere.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Ružica Čanić rekla je Hini da je u Ličko-senjskoj županiji epidemiološka situacija dobra, no da bi takva i ostala bitna je procijepljenost.

Javnim pozivima Zavod se obratio građanima s trajnim ili privremenim boravištem u Ličko-senjskoj županiji da se odazovu cijepljenju, pa i turistima, hrvatskim državljanima, koji su se cijepili prvom dozom u nekoj drugoj županiji.

Javni poziv odnosi se na 8., 13., 14. i 15. srpnja u Domu zdravlja u Novalji, svakog četvrtka popodne je cijepljenje u Gospiću i to u Zavodu i u Domu zdravlja, svakog četvrtka u Domu zdravlja u Senju, te u subotu u domovima zdravlja u Otočcu i Korenici.

Ravnateljica Čanić kaže da će se prema javnom pozivu cijepiti na njihovim punktovima sve zainteresirane osobe bez naručivanja i to samo uz predočenje zdravstvene i osobne iskaznice.

“Osobe koje su primile prvu dozu negdje drugdje moći će se s istim cijepivom docijepiti na našim punktovima, jer su nam dostupne dovoljne količine sve četiri vrste odobrenih cjepiva”, rekla je Čanić. Podsjetila je građane koji možda i nisu namjeravali doći na cijepljenje da je dobrobit cijepljenja i pojedinačna i kolektivna te da je poziv otvoren svima kako bi se postigla kolektivna imunost.

“Nadamo se dobrom odazovu u turističkom djelu županije i svuda drugdje, jer prvu je dozu za sada primilo 32,6 posto stanovništva, odnosno 38,6 odraslog stanovništva, a obje doze 32,5 posto odraslog stanovništva” zaključila je ravnateljica.

Od početka pandemije u Ličko-senjskoj županji od covida-19 je oboljelo 4633 osoba, a umrlo je 160.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close