LifestyleIzdvojeno

U Lici nakrcao 93 migranta u autobus, umjesto 5.000 eura zaradio – optužnicu

ĐAKOVČANIN IZA REŠETAKA

Podignuta je optužnica protiv 65-godišnjeg Đakovčanina Jure Tokalića koji je početkom mjeseca uhvaćen za upravljačem autobusa u kojem je krijumčario čak 93-je ilegalaca. Novac mu je bio potreban za kupnju grobnice te za životne troškove, javlja Novi list.


Radilo se o ilegalcima iz Pakistana, Afganistana i Bangladeša, a za upravljač busa sjeo je i bez potrebne vozačke dozvole. Ilegalce je trebao prevesti do odmorišta Vrata Jadrana na riječkoj obilaznici.

Optužnicom mu se stavlja na teret da je 3. rujna oko 20 sati u blizini mjesta Donji Lapac, za unaprijed mu obećani iznos od 5.000 eura, u autobus registriran za prijevoz šezdesetak putnika preuzeo i smjestio devedesetak stranih državljana koji su u Republiku Hrvatsku ušli izbjegavajući graničnu kontrolu. Njih osmero smjestio je u prostor za prijevoz prtljage.

Tereti ga se da je imao namjeru strane državljane prevesti u blizinu graničnog prijelaza Republike Hrvatske sa Republikom Slovenijom kako bi oni izbjegavajući graničnu kontrolu ušli u Sloveniju, a u čemu su ga spriječili policajci na autocesti u Vrbovskom.

Općinsko državno odvjetništvo predložilo je i produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Ilustracija

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close