Karlovačka županija

U Karlovcu potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom

Potvrđen je prvi slučaj zaraze koronavirusom u Karlovcu, a u tijeku su mjere sprečavanje širenja zaraze, doznaje se u srijedu od načelnika Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije Josipa Ribara.


Odmah po saznanju da je kod jedne osobe iz Karlovca potvrđena zaraza novim koronavirusom započele su se poduzimati propisane protuepidemijske mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje bolesti, a javnost će o svemu poduzetom izvijestiti epidemiologinja Biserka Hranilović, rekao je Ribar Hini. Napomenuo je kako je konferencija za novinare u podne.

Prethodno zaraženi pacijent u toj županiji je iz Ogulina i nalazi se u karlovačkoj bolnici.

U Hrvatskoj je 12 novih pozitivnih bolesnika na koronavirus te ih je sada ukupno 81, izvijestio je u srijedu ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je izvijestio da je oboljelo osam liječnika.

Što se tiče liječnika koji su oboljeli, ministar je rekao da smo dobro i dovoljno organizirani te da možemo u svakom trenutku omogućiti preraspodjelu liječnika, medicinskih sestara i drugog zdravstvenog osoblja kako bi se osiguralo primjereno pružanje zdravstvene djelatnosti.

Naše pripreme za 3. fazu su adekvatne. Jutros sam se čuo sam se s ravnateljima bolnica u Splitu, Osijeku i Rijeci. Svi su ono što smo im naložili shvatili ozbiljno”, rekao je ministar.

Istaknuo je da epidemiološka situacija u Europi nije dobra jer zemlje bilježe porast oboljelih i umrlih. Za Hrvatsku je bitno, ističe Beroš, da je svih 24 testiranja na istoku zemlje negativno, što znači da epidemiološka struka odradila sjajan posao. Napravljeno je 1205 testiranja.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close