Film i TVVijesti

U Karlovcu održan drugi FUSE festival

Nakon tri dana posvećena kratkometražnim eksperimentalnim filmovima, FUSE festivalu došao je kraj. Drugo izdanje festivala u tri dana donijelo je posjetiteljima natjecateljske projekcije, okrugli stol, cjelovečernju projekciju filma, glazbeni program te čak dvije izložbe.


FUSE festival – Film Under Severe Experiment u organizaciji Kinokluba Karlovac filmski je festival posvećen hibridnim filmovima autora u dobi od 18 do 29 godina. Ove godine prijavljen je 71 film te su Bogdan Bošnjak, Pavle Kocanjer i Stipe Radić kao članovi selekcijske komisije, imali težak zadatak odabrati filmove koji će biti prikazani u natjecateljskom programu. Odabrali su sedamnaest filmova u natjecateljskoj kategoriji, a prikazani su i filmovi za koje je žiri procijenio da bi trebali biti prikazani unatoč tome što nisu zadovoljili kriterije za sudjelovanje u natjecateljskom programu.

Posljednja večer FUSE festivala održana je na Maloj sceni Hrvatskog doma. Posjetitelji i gosti mogli su pogledati film koji je rezultat radionice odrazne prvi dan pod vodstvom Marka Kekića. Na zatvaranju festivala proglašeni su dobitnici nagrada u čak pet kategorija, a članovi stručnog žirija – Petra Belc, Ana Husman i Dejan Durić priznali su kako im zadatak nije bio nimalo lak jer su iznimno zadovoljni kvalitetom prikazanih filmova.

Nagrada publike i Grand Prix otišli su u ruke Božidara Sekulića koji je svojim uratkom Puležani osvojio i publiku i žiri. David Bakarić odnio je nagradu za najbolju režiju filmom Vikend u Dubrovniku. Film Twin K autorice Barbare Radelje donio joj je nagradu za najboljeg direktora fotografije. Nagradu za najbolju režiju dobila je Iva Gavrilović za svoj film In Continuo. Film Poremećaj ličnosti Martine Molnar prema odluci žirija zavrijedio je posebno priznanje. Čestitamo svim dobitnicima i nadamo se da ćemo nagodinu pogledati njihove nove uratke na trećem izdanju FUSE festivala.

Nakon dodjele nagrada dobitnici, gosti i posjetitelji uživali su u glazbenom programu za kojeg je bilo zaduženo dvoje mladih glazbenika – Dino Saurić i Marina Elezović – MAR. Ovi iznimno talentirani mladi glazbenici oduševili su goste i posjetitelje zatvaranja festivala, a s obzirom na nadasve pozitivnu reakciju publike, koja je nekoliko puta tražila bis, zasigurno će ponovno zasvirati u Karlovcu.

Kinoklub Karlovac organizira FUSE festival u partnerstvu sa Savezom udruga KAOPERATIVA koji upravlja prostorom Male scene Hrvatskog doma, a pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Hrvatski audiovizualni centar, Zajednica tehničke kulture Karlovac te Vodovod i kanalizacija d.o.o.

Organizatori zahvaljuju svim partnerima i prijateljima festivala koji su podržali ovu manifestaciju te publici koja je posjetila festivalska događanja, a posebno autorima koji su došli u Karlovac. Zahvale idu i platformi F12 i udruzi Bloomsday Croatia koja vodi istoimeni festival na izložbama u sklopu FUSE festivala.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close