Događanja

U Hrvatskoj se danas otvaraju kina, kazališta, bazeni, dopušteni i koncerti

POPUŠTANJE MJERA

Zbog dobre epidemiološke situacije s koronavirusom, nastavlja se s popuštanjem mjera. U Hrvatskoj se danas otvaraju kina, kazališta, bazeni, dopušteni su i koncerti.


Osim toga, dopušten je i posjet korisnicima Domova za starije i nemoćne. Normaliziraju se i pomorske linije.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je detaljne preporuke za sprečavanje koronavirusa u kinima i kazalištima. Tako se za cijelo vrijeme boravka u prostorima preporučuje održavanje fizičkog razmaka od 1.5 metra, razmak od dva metra preporučuje se između, i od, izvođača pjevačkih dionica te glazbenika s puhačkim instrumentima. Preporučuje se razmak od četiri metra između publike i izvođača na sceni.

Multipleks kina u shopping centrima i dalje ne otvaraju svoja vrata. U Areni Zagreb pripremaju se za nove normalne koncerte i sportska događanja, ali s razmakom od metar i pol, što znači da bi mogli primiti oko 6500 ljudi.

U kina će ulaziti jedna po jedna osoba te će također biti obavezan razmak od metar i pol pa je predviđeno će gledatelji popuniti svako treće mjesto u svakom drugom redu. Za sad održavaju se drive-in kina.

Detaljne preporuke za kina i kazališta pogledajte OVDJE.

Možemo i na bazene…

Prema preporukama za rad bazena i vodenih parkova, na površini od 100 četvornih metara smije boraviti 15 osoba. Mora se poštovati udaljenost od 1.5 metra.

Na svim ulaznim prostorima te u radnim prostorima zaposlenika nužno je postavljanje dozatora s dezinfekcijskim sredstvom. Treba odvojiti ležaljke na način da se osigura fizička distanca (na bazenu je spasilac ili osoba koja može nadzirati propisane mjere) te dezinficirati ležaljke nekoliko puta dnevno, a obavezno nakon što se određeni gost više ne koristi ležaljkom te prije nego što ju počne koristiti drugi gost.

Broj osoba koje istodobno treniraju u bazenu ovisi o veličini bazena te se preporučuje zadovoljavanje kriterija od 7 četvornih metara površine po osobi u otvorenim i zatvorenim bazenima.

Detaljne preporuke pogledajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close