Lifestyle

U “Forrest Gump” stilu – pretrčao Ameriku

Amerikanac Patrick Sweeney, inače veliki zaljubljenik u trčanje, ovih je dana osvojio svijet svojom odličnom pričom u “Forrest Gump” stilu – pretrčao je zemlju, i to od Los Angelesa do Bostona, ukupno oko 5500 kilometara. Jednostavno je trčao, baš kao i Forrest Gump, no za razliku od legendarnog lika, Sweeney je imao i jedan (dodatni) cilj: prikupiti novac za 100 Mile Club, organizaciju koja djecu potiče na to da se bave trčanjem.


Sweeney je krenuo iz svog doma na plaži u blizini Los Angelesa, a avantura je završila u Bostonu, na cilju Bostonskog maratona koji je istrčao tri puta. Za taj put trebalo mu je 114 dana. Sweeney se inače bavi trčanjem pa je za ovaj pothvat bio prilično spreman, no to ne umanjuje veličinu priče, a da stvar bude bolja, ima naviku često trčati bos, a i kada nosi cipele, obično su to minimalističke sandale.

Na njegovom putu, koji je trajao gotovo četiri mjeseca, nije, normalno, nedostajalo ludih priča i neobičnih dogodovština. “Putem naletiš na puno smeća, ali pronađeš i poneki dragulj, preneseno i doslovno. A kad kažem ‘doslovno’ mislim na zaručnički prsten koji sam pronašao uz cestu. Razmišljao sam kako je dospio tu i, prema mojoj teoriji, tipu je vjerojatno cura rekla ‘ne’ pa ga je bacio kroz prozor automobila”, priča Sweeney za Business Insider.

sweeney1_25052015_instagram

Jednom prilikom naletio je i na tipa koji mu je uperio pištolj u glavu. “Čuo sam najprije pucanj, a kad sam se okrenuo, on je tamo stajao, s pištoljem prema meni, i gledao me. Pretpostavio sam da me je samo želio upozoriti, bio sam blizu njegove kuće i trčao, pa…”, kaže opušteno Sweeney koji je na putu spavao u automobilima frendova koji su mu bili neka vrsta podrške.

O svojem je putovanju izvještavao i preko društvenih mreža, a posebno je zanimljivo pratiti njegove fotografije na Instagramu koje odlično dokumentiraju kako put i dani koji odmiču utječu na njegov izgled, baš kao što je bio slučaj i s Forrestom Gumpom. A prije tri tjedna objavio je i zadnju fotografiju sa svog gotovo 5500 kilometara dugog puta – Bostonski maraton, cilj.


 

Tekst: Index
Foto: Instagram

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close