Scena

U ČETVRTAK Predavanja i izložba povodom 75. obljetnice pada savezničkog zrakoplova Bristol Beaufightera u Senju

Pučko otvoreno učilište M. C. Nehajeva poziva na skup predavanja i izložbu u prigodi 75. obljetnice pada savezničkog zrakoplova Bristol Beaufightera u Senju 1944. – 2019.


Povodom obljetnice jedne tragične epizode iz senjske povijesti Drugog svjetskog rata posjetitelje očekuju tri vrlo zanimljiva predavanja. Pio Domines Peter ispričat će intrigantnu priču kako su se nad senjskom lukom ispreplele životne sudbine jednog Južnoafrikanca i Kanađanina, pilota koji su poginuli pri padu savezničkog zrakoplova Bristol Beaufighteru NT997 nedaleko Mađarske rive 10. listopada 1944.

Radovan Živanović govorit će o istraživanju olupina savezničkih zrakoplova srušeni na područje sjevernog i srednjeg Velebita u razdoblju 1944. – 1945., a Danijel Frka o misteriji i tragediji broda Jakljan kojeg je orkanska senjska bura u travnju 1944. odnijela u morske dubine nedaleko Male luke na Krku.

Predavanje s izložbom održat će se u POU M. C. Nehajeva (Dom Kulture), u četvrtak 10. listopada 2019., u 19 sati.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close