Vijesti

U Bihaću teško ozlijeđen muškarac, privedeno troje migranata

ISTRAGA U TIJEKU

Zabilježene su tisuće izgreda koji se mogu povezati s migrantskom krizom


 

“Tri državljana Maroka, dvije muške i jedna ženska osoba su pozvani u prostorije policijske postaje u Bihaću. Trenutno se s njima obavljaju informativni razgovori”, kazao je glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić.

Migrante koji su privedeni policija je zatekla na mjestu na kojemu je u nedjelju navečer ozljeđen 34-godišnji muškarac. Utvrđeno je kako su mu u predjelu trbuha nožem nanesene teške ozljede. Liječnici u županijskoj bolnici u Bihaću bore se za njegov život.
Prema informacijama koje su prenijeli lokalni mediji policija je intervenirala nakon obavijesti o sukobu u naselju Prekounje. Tamo je niz napuštenih zgrada u kojima migranti borave, a nejasno je kako je došlo do incidenta koji se dogodio u razdoblju pojačanih napetosti prouzročenih činjenicom da stotine ilegalnih migranata u Bihaću i okolici borave na otvorenome bez ikakva nadzora jer za njih nema mjesta u prihvatnim centrima.
Ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Nermin Kljajić kazao je kako je taj indicent potvrda brojnih upozorenja da stanje može lako izmaknuti kontroli te kako su do sada zabilježene tisuće izgreda koji se mogu povezati s migrantskom krizom.
“Ako vam netko počini tri tisuće kaznenih djela, prekršaja i izgreda u županiji, slobodno se kreće bez identifikacijskog dokumenta, sve su to argumenti da migranti jesu sigurnosna prijetnja za BiH. U situaciji da ne znamo tko su i što su, ne možemo zagovarati apsolutne slobode već Služba za poslove sa strancima treba maksimalno ograničiti njihova kretanja. Ne vjerujem da se u zemljama EU-a mogu slobodno kretati oko 22 sata, kada se je pokušaj ubojstva dogodio”, kazao je Kljajić za portal Raport.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close