Twitter upozorava: Mogući su hakerski napadi!

Iva Biondić

Twitter je upozorio dio svojih korisnika kako bi uskoro mogli postati metom hakerskog napada iza koje stoje vlasti neimenovane države, a čiji cilj bi mogla biti krađa telefonskih brojeva te e-mail i IP adresa


Nepoznatom broju tviteraša stigli su e-mailovi s upozorenjem kako bi hakeri mogli pokušati doći do njihovih telefonskih brojeva, kao i e-mail te IP adresa te kako u Twitteru nisu sigurni jesu li možda napadači već uspjeli doći do tih podataka i informacija.

Istraga je u tijeku, naveli su, također preporučujući sigurnosne mjere te poveznicu na stranicu s informacijama o Toru, softveru koji omogućava anonimnu komunikaciju na internetu. Među primateljima e-maila su istraživači koji se bave računalnom sigurnošću i novinari. Glasnogovornik Twittera je službeno potvrdio autentičnost e-mailova, ali je odbio komentirati.

Slično upozorenje već su odaslali Google i Facebook. Ukazuje na to kako hakerski napadi s državnom podrškom, koji obično za cilj imaju krađu državnih podataka i intelektualnog vlasništva, postaju sve učestaliji.

Kina i Sjedinjene Države već se godinama međusobno optužuju za visokotehnološku špijunažu. Masovni hakerski napad koji je prošle godine znatno naštetio Sonyju FBI je povezao sa sjevernokorejskim vlastima.

Više čitajte na tportal.hr

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u