Tehnologija

Twitter upozorava: Mogući su hakerski napadi!

Twitter je upozorio dio svojih korisnika kako bi uskoro mogli postati metom hakerskog napada iza koje stoje vlasti neimenovane države, a čiji cilj bi mogla biti krađa telefonskih brojeva te e-mail i IP adresa


Nepoznatom broju tviteraša stigli su e-mailovi s upozorenjem kako bi hakeri mogli pokušati doći do njihovih telefonskih brojeva, kao i e-mail te IP adresa te kako u Twitteru nisu sigurni jesu li možda napadači već uspjeli doći do tih podataka i informacija.

Istraga je u tijeku, naveli su, također preporučujući sigurnosne mjere te poveznicu na stranicu s informacijama o Toru, softveru koji omogućava anonimnu komunikaciju na internetu. Među primateljima e-maila su istraživači koji se bave računalnom sigurnošću i novinari. Glasnogovornik Twittera je službeno potvrdio autentičnost e-mailova, ali je odbio komentirati.

Slično upozorenje već su odaslali Google i Facebook. Ukazuje na to kako hakerski napadi s državnom podrškom, koji obično za cilj imaju krađu državnih podataka i intelektualnog vlasništva, postaju sve učestaliji.

Kina i Sjedinjene Države već se godinama međusobno optužuju za visokotehnološku špijunažu. Masovni hakerski napad koji je prošle godine znatno naštetio Sonyju FBI je povezao sa sjevernokorejskim vlastima.

Više čitajte na tportal.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close