Scena

Tvornički povratak Prti Bee Geeja

Kultni beogradski hip hop duo Prti Bee Gee vraća se u Tvornicu kulture, 30. siječnja, praćen zagrebačkom ekipom okupljenom pod imenom High5.

Posljednji put su Prti i High5 nastupili u Tvornici 14. ožujka, a koncert je zbog ogromnog interesa prebačen iz Malog uVeliki pogon. Ovaj put se od početka cilja na veću dvoranu kluba u Šubićevoj jer se očekuje veća posjeta s obzirom da su i jedni i drugi prošli put impresivno potrgali mikrofone.

Prti Bee Gee su početkom 2000. osnovali Moskri(preminuo u 2005.), Euffrat i Mickrey Mouse. Jako brzo dobivaju zavidnu reputaciju u regionalnim underground rap krugovima zbog izrazito lucidnih, kontroverznih i duhovitih tekstova i pristupa životu. Mada je Moskrijeva smrt bila težak udarac bendu, Euffrat i Mickrey su nastavili i do danas objavili četiri studijska albuma zacementiravši poziciju na vrhu za sva vremena.

Nastup u Tvornici u ožujku bio je odskočna daska za High5 koji su nakon toga postali, uz Kišu metaka, dva najtraženija nova domaća hip hop benda. Nastupali su kao headlineri na brucošijadi Fakulteta političkih znanosti i na festivalu ‘Graffiti na gradele’. Rasprodavali su klubove po regiji (Osijek, Ljubljana, Rijeka…), a nakon ovog koncerta se pripremaju za promociju svog prvog albuma.

Ulaznice u pretprodaji iznose 35 kuna, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 50 kuna.

Službena prodajna mjesta:

• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Aquarius CD shop, Varšavska 1
• Dirty Old Shop, Tratinska 18
• sustavi Entrio.hr

Tekst: tportal.hr

Foto: pozitivanritam.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close