Scena

Tužna obljetnica: Neka se ne zaborave žrtve Škabrnje

Uz Vukovar, i Škabrnja se danas prisjeća 25. godišnjice stradavanja. Na današnji dan, prije 25 godina pripadnici JNA i srpskih paravojnih postrojbi masakrirali su u Škabrnji 43 civila i 15 branitelja


Tog kobnog jutra, 18. studenoga 1991. godine, pripadnici JNA i srpskih paravojnih postrojba, potpomognuti pješaštvom tzv. kninskoga korpusa na čelu s ratnim zločincem, Ratkom Mladićem, slomili su otpor hrvatskih branitelja u Škabrnji. Samo tog dana ubijeno je i masakrirano 43. civila i 15-ero branitelja, a tijekom okupacije sve do oslobođenja u Oluji 1995. godine, broj škabrnjskih žrtava povećao se na 86.

25.obljetnica stradanja Škabrnje obilježit će se programom koji počinje u 10 sati kolonom sjećanja – hodnjom do spomen obilježja masovne grobnice.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close