SportTurizam

Turistička zajednica Ličko-senjske poziva na skijanje i sanjkanje na Mukinjama

Iako su najposjećenija tijekom ljeta, Plitvička jezera imaju što ponuditi i u zimskim mjesecima. Snježni pokrivač nacionalnom parku daje jedinstveni ugođaj, a šetnja kroz bajkovite prizore zaleđenih slapova i jezera poseban je doživljaj. Svima onima koji žele doživjeti pravu ličku zimu preporučujemo da posjete i Mukinje, malo naselje u blizini Parka.


Još od osamdesetih godina prošlog stoljeća u zimsku turističku ponudu Nacionalnog parka Plitvička jezera uključeno je i skijanje. Čim se ispune prirodni preduvjeti za uređenje staze i padne veća količina snijega, počinje sezona zimskih sportova na skijalištu u Mukinjama.

Skijalište Mukinje je smješteno uz državnu cestu DC429 i udaljeno svega 800 m od centralne zone Nacionalnog parka. Ljubitelji zimskih sportova iz cijele Hrvatske, ali i obližnje Bosne i Hercegovine, svake godine u velikom broju ovdje dolaze kako bi uživali u zimskim radostima poput skijanja, sanjkanja i snowboardanja. Od Hrvata većina posjetitelja dolazi iz Zagreba, Splita, Zadra i Pule, a iz Bosne i Hercegovine iz Bihaća.

Izvor: Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera

U ponudi i noćno skijanje

Skijalište raspolaže jednom vučnicom kapaciteta 400 skijaša na sat, koja ih vuče na proplanak na oko 700 m n. v. odakle se skijaši niz nekoliko staza spuštaju u podnožje, na oko 640 m n. v. Dužine staza iznose približno 400 m, a u ovim, snježnim uvjetima, radno vrijeme vučnice je od 9 do 17 sati. Skijaši kojima dan na stazi nije dovoljan na Mukinjama mogu uživati i u skijanju pod zvjezdanim nebom. Petkom i subotom organizira se noćno skijanje pod reflektorima od 18 do 22 sata.

Izvor: Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera

Zimske radosti i za one koji ne vole skijanje

Skijalište Mukinje je pogodno za početnike, rekreativne skijaše i djecu, a osim skijanja i bordanja, ljubiteljima zimskih sportova nudi se i mogućnost sanjkanja niz padinu na koju se sanjkaši penju sami. Posjetitelji koji ne raspolažu vlastitom opremom na skijalištu Mukinje mogu iznajmiti skije, štapove i pancerice, kao i saonice i snowboard opremu, a sva potrebna oprema može se rezervirati unaprijed.

Iz Turističke zajednice Ličko-senjske županije pozivaju: dođite na Mukinje uživati u zimskim radostima!

Više o turističkoj ponudi Ličko-senjske županije pronađite na web stranicama Turističke zajednice Ličko-senjske županije.


 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera, Skijalište Mukinje/Facebook

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close