Zdravlje

Trik s čašom vode otkriva kvalitetu kose

24sata donosi odličan način na koji možete provjeriti u kakvom stanju vam je kosa – dobrom ili lošem. Ako otkrijete da je u lošem, tada je tu i savjet kako joj jednostavno vratiti zdravlje i svježinu


Sve što trebate napraviti je uzeti pramen svoje kose i staviti ga u čašu vode. To će vam vrlo brzo otkriti je li vam kosa kvalitetna ili nije.

Promatrajte što se potom događa – dva su scenarija:

Ako kosa pluta po površini vode, to pokazuje da je zdrava i razloga za brigu nema. U slučaju da potone, tada je vrijeme da pod hitno nešto poduzmete jer je u lošem stanju, vrlo je porozna, slaba i nije otporna na vanjske utjecaje. Naime, kod kose loše kvalitete vlaga ulazi u vlas, a to pak vodi kovrčanju kose, gubitku sjaja, a često i njezina boja strada jer brzo blijedi.

Kvalitetu kosu možete poboljšati

Kao prvo, hranite se zdravo i pijte dovoljno tekućine kako bi vam tijelo bilo hidrirano. Posegnite za maskom koja će nahraniti vaše vlasi. Na primjer, dobro pomiješajte bjelanjak, žličicu i pol kivija, dvije žličice avokado, dvije i pol žličice meda i nekoliko kapi eteričnog ulja ružmarina. Masku stavite na kosu i ostavite da djeluje 20 minuta. Potom je isperite, ali ne toplom vodom, već hladnom.

Donosi 24sata


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close