Zdravlje

Trik s čašom vode otkriva kvalitetu kose

24sata donosi odličan način na koji možete provjeriti u kakvom stanju vam je kosa – dobrom ili lošem. Ako otkrijete da je u lošem, tada je tu i savjet kako joj jednostavno vratiti zdravlje i svježinu


Sve što trebate napraviti je uzeti pramen svoje kose i staviti ga u čašu vode. To će vam vrlo brzo otkriti je li vam kosa kvalitetna ili nije.

Promatrajte što se potom događa – dva su scenarija:

Ako kosa pluta po površini vode, to pokazuje da je zdrava i razloga za brigu nema. U slučaju da potone, tada je vrijeme da pod hitno nešto poduzmete jer je u lošem stanju, vrlo je porozna, slaba i nije otporna na vanjske utjecaje. Naime, kod kose loše kvalitete vlaga ulazi u vlas, a to pak vodi kovrčanju kose, gubitku sjaja, a često i njezina boja strada jer brzo blijedi.

Kvalitetu kosu možete poboljšati

Kao prvo, hranite se zdravo i pijte dovoljno tekućine kako bi vam tijelo bilo hidrirano. Posegnite za maskom koja će nahraniti vaše vlasi. Na primjer, dobro pomiješajte bjelanjak, žličicu i pol kivija, dvije žličice avokado, dvije i pol žličice meda i nekoliko kapi eteričnog ulja ružmarina. Masku stavite na kosu i ostavite da djeluje 20 minuta. Potom je isperite, ali ne toplom vodom, već hladnom.

Donosi 24sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close