Turizam

TRI RUTE ZA TRI DANA BORAVKA: Ruta šume između ekvatora i Sjevernog pola

Rakovica, mala Općina koja se proteže sjeverno od poznatih Plitvičkih jezera, u 2017. godinu ulazi s novim rutama za turiste. S idejom od tri  turističke rute, cilj je zadržati turiste na području Plitvičkih dolina tri dana. Područje koje ima mnogo toga za ponuditi, možete proučiti u serijalu tekstova “Tri rute za tri dana boravka”. Nakon prvog teksta o Ruti špilje koja je ime dobila po Baraćevim špiljama, i drugog Ruta vode koja se veže na rijeku Koranu i Stari grad Drežnik, prelazimo na Rutu šume.


Ruta šume još uvijek nije dovoljno istražena i prezentirana kao rute vode i špilja ali zbog toga i ima svoje čari. Bogata je šumom bukve i jele, vrste koje su karakteristične za ovaj kraj. Nekada je ovaj dio Plitvičkih dolina bio bogat ljudima, danas ih nećete naći ali su tu svjedoci; temelji kuća i brojni bunari na koje ćete naići istražujući rutu.

Mirni konji kao okosnica rute

Konji pogodni za učenje jahanja, ali i one iskusne jahače, pružit će nezaboravan doživaljaj u netaknuoj prirodi gdje djeluje i Equus igni konjički klub u Jelovom Klancu. Petnaest mirnih i umiljatih konja, psi Laki i Lupi, i ugodni domaćini, pobrinu se da Ruta šume bude baš kakva treba biti. Uz smještaj na istomenom ranču, čist zrak, šetnja, planinarenje, sakupljanje šumskih plodova,fotografiranje rijetkog bilja i meditacija, samo su neke od preporučenih aktivnosti za turiste.

Ruta na mjestu idealne klime u Europi – jeste li znali?

Kroz Jelov Klanac i Rutu šume prolazi 45. sjeverna paralela. To znači da se ovaj dio Plitvičkih dolina nalazi između ekvatora i sjevernog pola, mjesta idealne klime.

rakovica-htz-1

 

Prirodom i na biciklima po označenim stazama

Plitvičke doline i u ovom slučaju imaju za ponuditi uređene biciklističke staze, ovaj put riječ je o stazama broj 33 i 34. Ove biciklističke staze su zahtjevne i samo za vožnju u grupi. Prolaze prekrasnim krajolicima i prirodom, šumama i pokraj vode, što je svakako preporučljivo ali uz dozu opreza s obzirom da je riječ o dvije naporne staze s visinskom razlikom između 23o i 410 metara.Slika zaslona 2017-01-31 u 07.12.02

Obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava ne manjka

Na Ruti šume Plitvičkih dolina nalaze se tri istaknutija OPG-a; Turkalj, Čubrić i Eko Klanac. Razne slastice, sir i domaći proizvodi, sigurno će zagolicati maštu okusa i mirisa.

Nakon napornog dana kvalitetan smještaj

Kamp Turist, Hotel Grabovac, Restoran Plitvička vrela i Plitvički dvori, već su poznate lokacije koje su na ovoj ruti zaključile i treći dan. Odmor, dobra hrana, ugodan smještaj, mnoštvo dodatnih sadržaja, krasi kampove, hotele i restorane na području Rakovice. To su potvrdili i mnogi svjetski turisti, kao i domaći.

Ovim tekstom o turizmu destinacije Plitvičke doline koju provodi Turistička zajednica općine Rakovica, završili smo i treću i posljednju rutu. Ruta špilje s Baraćevim špiljama, Ruta vode s rijekom Koranom i Starim gradom Drežnikom, te posljednja Ruta šume koja se tek profilira ali već ima mnogo toga za ponuditi, ono je što će vam ispuniti dane. Tri dana, za tri dana boravka, kao što to u Rakovici kažu! Sretno!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: TZ općine Rakovica

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close