Trendovi koji ne izlaze iz mode

Iva Biondić

U moru raznih trendova koji dolaze i prolaze, postoji nekoliko njih koji nikada ne izlaze iz mode. U nastavku pogledajte s kojim svrevremenskim trendovima ne možete nikada pogriješiti


1. Krojevi koji ističu žensku figuru
Francuski dizajner Christian Dior 1947. godine predstavio je svoju prvu kolekciju kojoj je Carmel Snow, tadašnja glavna urednica magazina Harper’s Bazaar, dala naziv “New Look”.

Njegove pune suknje i strukirane jakne stvarale su prekrasnu ženstvenu siluetu i naglašavale obline, a u vrijeme dominacije “muškobanjastih” krojeva to je bio pomalo šokantan dizajn. Bez obzira na promjene u svijetu mode, ovaj trend postojano vlada zato što laska ženskoj figuri bez iznimaka.

2. Minimalizam
Pierreu Cardinu 1946. godina Christian Dior daje mjesto krojača u svojoj modnoj kući. Mladi Cardin također ima zasluge za revolucionarni “New Look”, ali u svojim samostalnim kolekcijama sve je oduševio potpuno drugačijim dizajnom.

Njegova odjeća imala je vrlo jednostavne linije. Čisti, gotovo geometrijski krojevi u kombinaciji s uglavnom monokromatskom paletom boja u 60-ima su označili su (privremeni) kraj modne raskoši i početak vladavine minimalizma.

Funkcionalnost ovog modnog pravca najbolje je demonstrirala Audrey Hepburn, ogledni primjer ljubiteljice strogih linija i jednostavnosti koja je uvijek rezultirala maksimalnom elegancijom.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u