Turizam

TOUR OF CROATIA i ove godine prolazi kroz Liku?

Tour of Croatia ove će se godine održati od 19. do 24. travnja na ukupno šest etapa. Početak utrke i grad iz kojeg će ove godine startati utrka je Osijek, a u nedjelju 24. travnja završetak i svečana ceremonija proglašenja bit će organizirana u Zagrebu, na Trgu svetog Marka

Biciklistička utrka Tour of Croatia održat se od 19. do 24. travnja 2016. godine, a velika je novost da će na ovogodišnjem izdanju nastupiti timovi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), kao i neke od trenutno najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda. Prijave timova još traju, ali među potvrđenima se već nalaze Tinkoff (UCI WorldTeam), Dimension Data (UCI WorldTeam), Team Wiggins (UCI Continental), a čekaju se još i potvrde tri velika tima koji se nalaze u kategoriji „UCI WorldTeam“. S ovakvom postavom te drugim professional, continental te nacionalnim timovima, Tour of Croatia će biti jedno od najzanimljivijih natjecanja u travnju i važna utrka za sve one koji se pripremaju za nastup na Giro d’ Italia.

 “Iskustva i dojmovi koje su najveće biciklističke zvijezde današnjice, aktualni svjetski prvak Peter Sagan i višestruki grand tour pobjednik Alberto Contador osobno doživjeli u Hrvatskoj bile su odlične. To da je Tinkoff odlučio sudjelovati u našoj utrci, koja se održava tek drugu godinu zaredom najbolja je potvrda kvalitete organizacije i ugleda koji Tour of Croatia ima u svijetu. Trenutno završavamo dogovore s još nekoliko world tour timova i za koji dan će biti još ovakvih odličnih najava“ , istaknuo je Vladimir Miholjević, jedan od organizatora utrke Tour of Croatia.

Miholjević je naglasio kako je Tour of Croatia jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj što potvrđuju i brojke.

 „Tour of Croatia je događanje kojem je sportska arena zapravo cijela naša Hrvatska, utrka se održava na više od 1000 kilometara, uključeno je 12 gradova domaćina, a prolazimo kroz više od 100 različitih mjesta, imamo više od 500 minuta televizijskog prijenosa uživo, prenosi nas Eurosport, a slika ove godine ide i na 5 kontinenata. Nadalje, očekujemo više od 100 tisuća ljudi koji će izaći uz cestu da vide prolazak utrke, a među natjecateljima imamo i neke od najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda.“

Čeka se potvrda, ali bitno je spomenuti da će utrka kroz više od 1000 kilometara rute proći i Ličko-senjskom županijom. Još uvijek nema potvrde, ali što se Like tiče moguće je da će proći kroz neke gradove, ali i dva nacionalna parka, jedini pećinski park u Hrvatskoj, ili pak obalnim dijelom županije. Hoće li to biti kroz Nacionalni park Plitvička jezera kao što je to bilo 2015. godine, ostaje za vidjeti.  Više o događanju čitajte na RTL-u.


Foto: rijeka-klik

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close