Lika

TOP 5 LIČKIH GAFOVA U 2018.: Karamboliran Golf, autobus revolucija, kupanje u Plitvičkim jezerima…

Godina iza nas bila je posebna po mnogočemu, a mi smo odlučili izdvojiti TOP 5 gafova, te TOP 5 pogodaka u Ličko-senjskoj županiji. Bilo je tu svega, od marketinških gafova sve do onih političkih. Pogledajte kako to izgleda!

1 / Nacionalni park Plitvička jezera – natječaj “Što je za tebe Lika?”

Natječaj koji je trebao bit pozitivna stvar u vezi Like, ispao je pravi gaf. Nacionalni park Plitvička jezera uspio je marketinški pokvariti ono što je bilo nemoguće pokvariti. Iako je u Facebook oglašavanje uložen znatan financijski budžet, kako bi se objava što bolje proširila, reklo bi se da je Park bacio novac. Zašto? Jer su kao prvonagrađenu fotografiju izabrali onu koja predstavlja kršenje nekoliko zakona Republike Hrvatske. Na natječaju “Što je za tebe Lika?” pobijedila je fotografija autora koji je uhvatio trenutak dok se karamboliran i neregistriran Golf 1 vozi nepoznatom lokacijom. Za Nacionalni park Plitvička jezera nema dvojbe, Lika od fotografija nema ništa bolje za ponuditi od one koja prikazuje kršenje zakona RH, stari Golf jedinicu, usput neregistriranu i razbijenu, te lokaciju koja nije poznata. Prisjetite se na Facebook stranici NP Plitvička jezera. S obzirom da je bilo mnoštvo negativnih komentara, te da se na nagrađenoj fotografiji zasigurno prikazuje ono što nije Lika, a natječaj je bio što je Lika, definitivno imamo gaf broj 1 u 2018. godini.

2 / Sastanak župana Milinovića i načelnika PU Ličko-senjske županije Biljana

U jeku Ličke migrantske krize sastali su se Darko Milinović i Josip Biljan. Dvije vrlo važne funkcije, jedna politička i druga stručna, slavodobitno su ustvrdile da nema nikakvih problema s migrantima u Ličko-senjskoj županiji. Sve je potvrdilo priopćenje iz Kabineta župana Ličko-senjske županije Darka Milinovića, u kojem je ustvrdio kako je sve u redu. Istovremeno su ankete pokazale da se 90% naših čitatelja i građana Ličko-senjske i okolnih županija ne osjeća sigurno. Uz to, kroz područje Ličko-senjske županije svakodnevno se u šumama zatiče na stotine migranata bez dokumenata (što potvrđuje i policija). Iako rad dvojice aktera sa sastanka ne treba vrednovati po ovom istupu u javnost, pokušaj “smirivanja” građana nauštrb stvarnosti koja je potpuna suprotnost, smatramo gafom broj 2 u 2018. godini. Prisjetite se ovdje.

3 / Kupanje u strogo zaštićenim Plitvičkim jezerima – Stani u Lici

Iako se u Nacionalnom parku Plitvička jezera kunu u zaštitu okoliša (dok se paralelno strogo zaštićenim područjem prešetava 2 milijuna stanovnika Zemlje) ovdje se nisu baš pokazali. HRT-ova emisija u kojoj je (pomalo tragikomično) gostovao trenutni ravnatelj Nacionalnog parka Kovačević, te se s Andreom Bučom vozio brodom i reklamirao kako on smatra da je najispravnije, veliki gaf je da je svega nekoliko sekundi poslije voditeljica Buča na kraju emisije elegantno uskočila u Plitvička jezera. Uz to, treba napomenuti i da se u istoj emisiji HRT-a to kršenje pravila Nacionalnog parka Plitvička jezera, redovito reklamira u svakoj špici emisije “Stani u Lici”. Loše. Gaf broj 3 u 2018. godini (i nemjerljiva nanesena marketinška šteta Nacionalnom parku Plitvička jezera za koju su sami krivi).

4 / “Autobus revolucija” u Zagrebu

Lička politika, doduše i ona Hrvatska, više ne poznaje granice. Dokaz tome je i “autobus revolucija” koju je u Hrvatskoj demokratskoj zajednici u Zagrebu pokušao provesti Darko Milinović. Ne ulazeći u političke konotacije tog događanja, Lika je tim korakom još jednom neizmjerno oštećena i ocrnjena. Bivši ministar, saborski zastupnik, te župan Ličko-senjske županije stavio je pokeraški “all in”  kako bi pokazao da je “jači” od imenovanja Tomislava Kovačevića u Nacionalnom parku Plitvička jezera. To mu nije uspjelo, ali uspjelo mu je Liku još jednom pokazati onako kako ju mnogi Ličani ne žele vidjeti. Lošom i zaostalom. Osim toga, osobni rat Kovačević-Milinović još je jednom otkinuo dio imidža Like, nažalost – opet negativno. To je gaf broj 4 u 2018.

5 / Pokušaj gašenja Hrvatskog radio Otočca

Politika je u Lici svemoćna, ili bar smatra da to jest. To je pokazao još jedan primjer iz Gacke doline. Radio s desetljećima uspješnog izvještavanja s terena, radio koji se čuje sve do Istre, i radio koji je najveći medijski ponos Grada Otočca, skoro je ugašen. Zapravo je bilo riječi o direktnom političkom sukobu na relaciji  političara Šutić – Kostelac, koji se prelomio preko medija i uskraćivanja financijskih sredstava za red i “slučajnog gašenja”. Loše. Gaf broj 5 u 2018. godini.

Iako je bilo još gafova, ovih pet je po našem izboru najvećih pet promašaja koji su se dogodili u Ličko-senjskoj županiji s obzirom na nanesenu štetu.

Uskoro slijedi i TOP 5 pogodaka!

 

 

Izvor: Ante Fumić

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close