Tmurno jutro uz mjestimičnu kišu u unutrašnjosti, na Jadranu mogući pljuskovi

Na jugozapadu kontinenta vladaju vrućine uz mutnoću u višim slojevima atmosfere, a to je točnije dim koji je stigao čak preko cijelog Atlantika iz daleko Kanade gdje ne jenjava snažna požarna sezona. Kod, oslabljeni frontalni poremećaj danas polako napušta naše krajeve, a za sobom je povukao osjetno svježiji zrak sa sjeverozapada.


SRIJEDA

Ujutro još dosta oblaka uz mjestimičnu kišu u unutrašnjosti, dok će tek ponegdje na sjevernom i srednjem Jadranu biti pljuskova praćenih grmljavinom. Na kopnu sjeverac slabi, dok će na Jadranu, sjevernije od Punta Planke puhati jaka i vrlo jaka bura, pod Velebitom moguće s olujnim udarima. Tek rano prijepodne još na nešto sunčanijem krajnjem jugu još uvijek slabo jugo.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj barem djelomično razvedravanje, a samo još sporadično i kratkotrajno uz prolazno koji oblaka, može pasti sasvim malo kiše. Vjetar će oslabjeti, no bit će osjetno svježije nego danas, jedva koji stupanj iznad 20 °C.

I na istoku sve sunčanije, nešto zaostale umjerene naoblake ostat će oko Posavine. No, i ovdje osjetno svježije uz slab do još ponegdje umjeren sjeverozapadnjak. Bit će uglavnom oko 22 °C.

U Dalmaciji prekid vrućine uz promjenjivu naoblaku, do kraja dana posvuda buru pa će lokalni pljuskovi koji se i dogode biti većinom u zaleđu.

Razvedravat će se i na sjevernom Jadranu i oko njega, a samo u početku još u gorju može biti koje kapi kiše. Bura će samo za nijansu malo popustiti, navečer opet pojačati, no činit će se samo malo ugodnije nego u svježim gorskim područjima.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Do vikenda unutrašnjosti prevladavajuće sunčan, suho i toplije, osobito u petak, ali jutra razmjerno svježa. U subotu opet promjenjivo i nestabilno, no nakon toga više sunca, a iako neće biti sasvim stabilno, očekuju se samo kraći popodnevni pljuskovi uglavnom oko gorja. Temperatura primjerena za početak srpnja.

IDUĆIH DANA NA MORU

I na Jadranu dva pretežno sunčana dana, ali u petak južina najavljuje skoro pogoršanje. Već krajem dana moguć koji pljusak na sjevernom dijelu, dok će u subotu biti prilično nestabilno uz pljuskove i grmljavinu, ovaj put u Dalmaciji moguće izraženije i lokalno obilnije. Koliko toliko stabilno od nedjelje, a u idućem tjednu ponovno i vruće.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close