Ličko-senjska županijaPolitika

Tko je Tomislav Kovačević, novi ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera?

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike imenovalo je novog ravnatelja Javne ustanove Nacionalni park Plitvička Jezera.


Među osam kandidata koji su ušli u uži izbor za ravnatelja NP Plitvička jezera, odabran je uspješni voditelj LAG-a Lika Tomislav Kovačević.

LAG Lika je jedan od najuspješnijih LAG-ova u Hrvatskoj koji se zalaže za integralni gospodarski razvitak ruralnog područja Like i Primorja, gdje je poseban naglasak stavljen na održivi razvoj.

Kovačević je bio glavni koordinator i autor petogodišnjeg projekta Integralnog gospodarskog razvoja (Integra) Lika 2020 čiji je cilj brendiranje ličkog proizvoda i brendiranje Like i podvelebitskog primorja kao jedinstvene turističke destinacije. U sklopu projekta razvijena je regionalna oznaka kvalitete pod imenom Lika Quality koja je i službeno dobila zaštitu u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo te prvi turistički klaster u Lici pod nazivom Klaster Lika Destination, čiji je predsjednik također Tomislav Kovačević.

Na sjednici Skupštine Mreže za održivi razvoj Hrvatske, održane 26. siječnja 2017. godine u Velikoj Gorici voditelj ličkog LAG-a Tomislav Kovačević izabran je za novog predsjednika Mreže za održivi razvoj Hrvatske.

Pred Kovačevićem je velik izazov, Nacionalni park Plitvička jezera nalazi se na meti interesnih lobija, onih političkih, poslovnih, turističkih,… hoće li se othrvati svemu, i staviti prirodu i Liku na prvo mjesto, ostaje za vidjeti.

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close