ModaLifestyle

Tko je nezadovoljniji svojim izgledom, muškarci ili žene?

Uvijek nam se čini da muškarci imaju više samopouzdanja od žena i da ne mare toliko za izgled.


Dok je ženama lijep izgled visoko na listi prioriteta, i manje atraktivni muškarci znaju biti izuzetno samopouzdani jer se oslanjaju na svoj šarm, duhovitost i neke druge faktore.

Ipak, novo istraživanje pokazuje kako su i žene i muškarci podjednako nezadovoljni kada je odraz u zrcalu u pitanju.

Ovo istraživanje proveo je časopis “Body Image” na uzorku od 12 176 anonimnih muškaraca i žena.

6 posto muškaraca i 9 posto žena izjavilo je da je jako nezadovoljno izgledom, a 15 posto muškaraca i 20 posto žena izjavilo je da je jako nezadovoljno svojom težinom.

S druge strane, 28 posto muškaraca i 26 posto žena izjavilo je kako je iznimno zadovoljno svojim izgledom, a 24 posto muškaraca i 20 posto žena je iznimno zadovoljno svojom težinom.

Izgleda da se žene i muškarci ipak ne razlikuju toliko…

Ispitanici su pokušali doznati i kakve su životne navike kod onih koji su zadovoljni izgledom i onih koji nikako nisu zadovoljni izgledom.

Došli su do spoznaje da ljudi kojima se ne sviđa kako izgledaju često pokazuju simptome neurotičnog ponašanja, svega se boje i puno sati provode gledajući televiziju.

Oni koji su zadovoljni izgledom otvoreni su prema novim izazovima i svjesni svojih postupaka te sigurniji u sebe i zadovoljniji životom.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: index.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close