ScenaTurizam

TJEDAN CRIKVENICE Gdje je najbolje mjesto za poljubac u Crikvenici?

U drugom izdanju serijala “Tjedan destinacija” i ovog ljeta donosimo zanimljive i malo poznate činjenice o bogatoj prirodnoj, kulturnoj i povijesnoj baštini turističkih destinacija Ličko-senjske, ali i okolnih županija. Četvrti “Tjedan destinacije” posvećen je Crikvenici. 

Crikvenička rivijera jedno je od vodećih turističkih mjesta u Hrvatskoj. Osim po slikovitom krajoliku i bogatoj kulturnoj baštini, Crikvenica je poznata i kao grad ljubavi. Brojni sadržaji ljubavne tematike čine je jednom od najromantičnijih destinacija na Jadranu. Kako provesti odmor s voljenom osobom u Crikvenici, saznajte u prvom nastavku Tjedna Crikvenice!


1. Prošetajte Ljubavnom cesticom

Za “Ljubavnu cesticu” kažu da je najljepša šetnica na crikveničkom području. Nastala je tridesetih godina 20. stoljeća, a smatra se da su je osmislili slavni Ante Premužić i Alfons Kauders. Zbog velikoga broja mladih ljubavnih parova koji su ovdje šetali, dobila je naziv “Ljubavna cestica”.

Šetnica je duga je otprilike 8 km, a putem možete upoznati brojne kulturno – povijesne znamenitosti ovog kraja. Na prostoru Ljubavne cestice nalazi se kasnoantička gradina Badanj, a u blizini je i vrelo “Pod veli kamnik”– nekadašnji izvor pitke vode i prvi crikvenički vodovod iz 1890. godine. Na 290 m n.v. se uzdiže Kavranova sten s koje se pruža prekrasan pogled na Crikvenicu, a livade oko jezera Lokva su kao stvorene za odmor i druženje.

Izvor Turistička zajednica Grada Crikvenice

2. Posjetite Labirint ljubavi

Samo minutu vožnje od centra Crikvenice prema naselju Kotor, u idiličnom okruženju potoka Dubračina, nalazi se Mediteranski labirint ljubavi. Labirint je oblikovan od 400 mirisnih grmova lovora, a ova začinska i ljekovita biljka nije odabrana slučajno. Crikvenica je postala grad lovora još 1926. godine, kad je zasađen drvored uz kupalište i Trg Stjepana Radića. Zahvaljujući blagoj klimi lovor se udomaćio te danas raste diljem Crikvenice.

Labirint je okružen predivnom prirodom, a s lokacije se pruža lijepi pogled na Vinodol i bijelu crkvicu Majke Božje Snježne. Prema alternativnoj medicini, boravak između grmova lovora će ljubavne parove proljepšati,  pomladiti, osloboditi od ljubomore te poboljšati ljubav. U labirintu vrijede tri pravila – ne smijete se osvrtati, ići unazad i prelaziti staze preko pregrada.

Izvor Turistička zajednica Grada Crikvenice

 

3. Pronađite najljepše mjesto za poljubac

Uz pomoć posebne “Karte za ljubljenje”, zaljubljeni parovi u Crikvenici mogu krenuti u potragu za najljepšom lokacijom za poljupce. Svako od četiri mjesta crikveničke rivijere – Dramalj, Crikvenica, Jadranovo i Selce – ima nekoliko romantičnih lokacija s oznakama “Ovo je dobro mjesto za ljubljenje”.

Svako mjesto ima svoje jedinstveno ime koje opisuje kakva ljubav može biti: Prva, Vječna, Jedina, Savršena, Tajanstvena, Jedinstvena, Neponovljiva, Moćna, Slatka i Zaigrana. Crikvenička mjesta za ljubljenje dio su svjetskog pokreta pod nazivom This is a Good Kiss Spot koji je razvila talijanska umjetnička skupina 0707.

Izvor Turistička zajednica Grada Crikvenice

4. Poklonite stablo svojoj ljubavi

Za sve one koji su u potrazi za romantičnim i jedinstvenim poklonom, tu je “Drvored ljubavi”. U Crikvenici možete usvojiti stablo i pokloniti ga voljenoj osobi. Ovaj projekt na najljepši mogući način spaja ljubav prema okolišu i ljubav prema dragim ljudima. Stabla se usvajaju u veljači, dok se u travnju sade te se postavljaju pločice s imenima i natpisima po željama ljubavnika. Osim što postaju unikatni darovi i simboli ljubavi, ova stabla ozelenjuju okoliš i uljepšavaju grad Crikvenicu.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close