Turizam

TJEDAN CRIKVENICE Na ovoj plaži i vaš četveronožni ljubimac može popiti pivo

U serijalu “Tjedan destinacija” i ovog ljeta donosimo zanimljive i malo poznate činjenice o bogatoj prirodnoj, kulturnoj i povijesnoj baštini turističkih destinacija Ličko-senjske županije i šire. Četvrti tjedan posvećen je Crikvenici.


Svakog ljeta vlasnici pasa susreću se s brojnim poteškoćama prilikom planiranja godišnjeg odmora.  . Kako većina plaža nije prilagođena psima ili ih njihova pravila strogo zabranjuju, moraju pažljivo birati na koju će plažu povesti svoje kućne ljubimce.

Iako su diljem obala Europe i ostatka svijeta plaže za pse sasvim uobičajene, mjesta na hrvatskoj obali gdje vlasnici i njihovi ljubimci  mogu nesmetano uživati u morskim radostima nisu tako česta. Jedna od najpoznatijih plaža za pse u Hrvatskoj nalazi se u Crikvenici pokraj lučice „Podvorska“, točno 300 m južno od ušća rijeke u Jadran.

Kako je ovaj nasip Crikveničanima i njihovim gostima dugi niz godina služio za šetnju pasa, 2010. godinu donesena je odluka da se uz šetalište organizira i službena plaža za pse. Podignute su nadstrešnice za kućne ljubimce, a na prilazu su postavljene posebne kante za smeće s vrećicama za njegovo skupljanje. Ulaz na plažu se ne naplaćuje, a psima je dopušteno slobodno kretanje bez upotrebe povodaca. Osim uživanja u bezbrižnoj igri sa vlasnicima i drugim psima, plaža nudi različite sadržaje koji su potpuno prilagođeni psima – od ležaljki i daski za surfanje pa sve do tuševa za kućne ljubimce. Kako na plaži nema prirodnog hlada, za pse su izrađeni i posebni suncobrani.

Najbolja plaža za pse na Jadranu

Crikvenička plaža za pse “Podvorska” prva je na listi top 5 najboljih plaža za pse na hrvatskoj obali po izboru portala Top destinacije, detaljnog vodiča kroz najbolje hrvatske destinacije. Tu laskavu titulu “dodijelio” joj je Columbo, psić pasmine Cavalier King Charles Spaniel koji ima svoj kutak na portalu. Columbo svoje kolege često prati na putovanjima, a piše da je crikvenička plaža “Podvorska” najbolja jer se ovdje “ljudi ne osjećaju kao građani drugog reda već ravnopravno sa svojim ljubimcima uživaju u morskim radostima.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Prvi kafić za pse u Hrvatskoj

Prije tri godine plaža Podvorska je dobila jedinstveni sadržaj zahvaljujući kojemu se glas o njoj prenio diljem svijeta. Na plaži je otvoren Monty’s Dog Beach and Bar – prvi i jedini kafiću za četveronožne ljubimce u Hrvatskoj.

Radi se o ugostiteljskom objektu koji je posebno dizajniran za četveronožne goste i njihove vlasnike. U baru, koji svojim oblikom podsjeća na pseću kućicu, služe se sladoledi i napitci posebno osmišljeni za pse poput sladoleda na bazi banane, kikirikija, sojinog mlijeka i jogurta. U ponudi su i pseće torte, pseći čips, pseći čajevi bogati ljekovitim sastojcima te pseće pivo – napitak sastavljen od piletine, povrća i vitamina koji ima nula posto alkohola. U kafiću postoji i klasična ugostiteljska ponuda, pa se i vlasnici mogu opušteno i bezbrižno osvježiti u društvu svog četveronožnog prijatelja.

Plaža Podvorska je najbolja i najopremljenija plaža za pse u Hrvatskoj, ali i šire. Na području crikveničke rivijere postoje još dvije plaže na kojima su psi dobrodošli, a to su uvala Slana u Selcu i Tunera u Jadranovu zahvaljujući kojima je Rivijera Crikvenica postala omiljena i u svijetu prepoznatljivija “pet friendly” destinacija.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close