Film i TVTech

TITO IMAO SVEMIRSKI PROGRAM? Novi film ističe Željavu na Plješevici, Kennedyja, Nixona…

Hladni rat, svemirska utrka i NASA-ino slijetanje na Mjesec ključni su povijesni događaji koji su obilježili čitavu jednu eru. Oni su još i danas omotani velom tajne i inspiriraju brojne teoretičare zavjere.

U filmu Houston, imamo problem! filmmaker Žiga Virc  novim informacijama dovodi u pitanje obje strane priče. Ovaj intrigantan igrano-dokumentarni film istražuje mit o tajnoj američkoj kupnji kontroverznog jugoslavenskog svemirskog programa početkom 60-ih godina prošlog stoljeća, vrijednoj nekoliko milijardi dolara. – navodi se na službenoj web stranici filma

Vojna baza Željava o kojoj smo već pisali,  u prošlosti je bio najveći podzemni aerodrom i vojna baza u bivšoj Jugoslaviji te ujedno jedan od najvećih vojnih aerodroma u čitavoj Europi. Je li moguće da je Željava bila vrlo bitna i u svijetu? Film “Houston, imamo problem” koji s prikazivanjem počinje u svibnju, dati će neke odgovore na to pitanje. Spominju se američki predsjednici Kennedy i Nixon, Rusi, teorije zavjere ali i one istine. Pogledajte trailer filma.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Houston Film

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close