VijestiPolitika

“TISUĆE I TISUĆE MUŠKARACA MIGRANATA” Zekanović pozvao Vladu da na granice pošalje vojsku

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović u petak je na konferenciji za medije u Saboru upozorio na eskalaciju migrantske krize te od hrvatske Vlade zatražio da stavi u funkciju hrvatsku vojsku.


Zekanović je upozorio na “tisuće i tisuće muškaraca migranata” koji se trenutno nalaze na krajnjoj sjeverozapadnoj točki BiH, odnosno uz samu hrvatsku granicu.

Brojke su poražavajuće, službeno se radi o šest tisuća migranata u Unsko-sanskom kantonu, rekao je Zekanović.

Naglasio je kako migrantska kriza potencijalno može “itekako eksplodirati” s obzirom da se u Turskoj, koja je krenula u ratni pohod na sjever Sirije, nalazi nekoliko milijuna migranata.

“Ono što još također prijeti Hrvatskoj po ovom pitanju su vojne operacije na sjeveru Sirije. Radi se o potencijalno još nekoliko milijuna migranata koji mogu krenuti prema Europskoj uniji odnosno Hrvatskoj“, rekao je Zekanović te dodao da  “iako nije zemlja koja je odredište migranata, niti je svojom politikom kriva za migrantsku krizu, Hrvatska će u perspektivi najgore nastradati zbog ove migrantske krize”.

Zekanović je istaknuo da hrvatska policija, bez obzira što radi sjajan posao na granici, nije dostatna da zaštiti hrvatske granice te je od Vlade zatražio da dodatno zaštiti granice i u funkciju stavi hrvatsku vojsku.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot Youtube

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close