KontinentalniSportIzdvojeno

The Plitvice Times: Utrka HIGHLANDER VELEBIT kao najveća avantura života!

Highlander Velebit, poznat i kao vrhunska planinarska avantura, ruta je koja vas vodi na dug i naporan put.


Iako je Highlander ultimativni planinarski događaj, nije namijenjen samo profesionalnim planinarima, već i onima koji vole prirodu i aktivnosti na otvorenom. Baš kao i Ana Nikšić, djevojka koja se suočila s ovim izazovom prošle godine, piše The Plitvice Times.

Ana kaže da je samo obična djevojka koja voli planinarenje, ali izazov s kojim se odlučila suočiti uopće nije običan. Zapravo, Ana je uspješno završila ovu planinarsku avanturu prošle godine, pa smo s njom razgovarati o tome!

Po prirodi sam znatiželjna i volim izazove, pa je Highlander Velebit avantura bila jedan od izazova koji me privlačio! Željela sam prohodati cijeli planinarski put i isprobati svoje granice! To je značilo hodati 5 dana po stazi dugoj 104 kilometra s 15 kilograma tereta na leđima!”

Ana se 2019. godine popela na najviši vrh sjeverne Afrike, Toubkal (4167m), ali Highlander Velebit bila je nešto drugačija avantura …

“Highlander je organiziran kao utrka. Dobili smo svoj trkački broj i za pet dana trebalo je prijeći put od Zavižana do Paklenice i proći pet kontrolnih točaka.”

Nije bilo lako, ali – nikada nije odustala.

Prvi dan bio mi je najteži. Moj ruksak sa svim potrebnim stvarima (voda, hrana, vreća za spavanje, šator, odjeća, štednjak i osnovne osobne stvari) težio je 15 kilograma, a ja imam samo 52! Mislila sam da će ovo biti “nemoguća misija” ali kad je prošao prvi dan, tijelo mi se naviklo i adrenalin je pomogao. Šetali smo najljepšim krajolicima i to nas je tjeralo da nastavimo dalje i dalje”, kaže Ana.

Zbog toga Ana ima posebno ime za utrku.

“Do sada, Highlander Velebit je definitivno najveća avantura u mom životu. Ali ne planiram se ovdje zaustaviti – nove su avanture iza ugla. Ove godine planiramo ići na Highlander Serbia, gdje je koncept isti – 100 kilometara divljine! Također, na jesen planiram otići u Nepal kako bih hodala padinama Himalaje!”

Koji je bio najposebniji trenutak i najljepši pogled?

Najljepši je dio kad izađete iz šume Velebita nakon sati i sati hodanja i ugledate najljepši pogled na otoke i Jadransko more uz zalazak Sunca. Definitivno bih ponovila ovo iskustvo, možda već i ove godine! Preporučam Highlander Velebit svima koji vole šetati i uživati u prekrasnim pogledima. Velebit je savršen za to. Potrebno je malo pripreme, ali ako ste u dobroj fizičkoj formi uspjet ćete!”

Više priča iz najnovijeg broja The Plitvice Timesa možete pročitati na idućem linku:

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna zbirka/Ana Nikšić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close