VijestiScena

The Edge postao je prvi rocker koji je održao mini koncert u Sikstinskoj kapeli

The Edge, gitarist irske grupe U2, postao je prva rock zvijezda koja je održala mini koncert u Sikstinskoj kapeli, “najljepšoj dvorani na svijetu”


David Evans, kako mu je pravo ime, otpjevao je četiri pjesme u subotu navečer za publiku u kojoj je bilo 200 liječnika, znanstvenika i filantropa, sudionika vatikanske konferencije o regenerativnoj medicini.

Uz podršku zbora sastavljena od sedmero irskih tinejdžera i noseći crnu kapicu, svoj zaštitni znak, Edge je na akustičnoj gitari odsvirao i otpjevao četiri pjesme – obradu “If it be your will” Leonarda Cohena i tri pjesme svog benda “Yahweh” i “Ordinary love” i “Walk on”.

The Edge, kojem je otac prošli mjesec umro od raka, a kći mu se borila se leukemijom, u upravnom je odboru zaklade koja radi na prevenciji raka.

S publikom se šalio, rekavši da nije mogao vjerovati kad su ga pozvali da svira u kapeli koju je u 16. stoljeću oslikao Michelangelo.

“Kada su me pitali želim li biti prvi suvremeni umjetnik koji će svirati u Sikstinskoj kapeli, nisam znao što bih rekao. Obično imam drugog momka koji pjeva za mene”, rekao je. “Moram se i zahvaliti mjesnom župniku što mi je iznajmio dvoranu”.

“Mjesni župnik” je, naravno, papa Franjo kojem je Edge posvetio izvedbu “Walk on”, pjesme koja je izvorno napisana kao posveta burmanskoj političarki i nobelovki Aung San Suu Kyi dok je još bila u kućnom pritvoru.

“Franjo je narodni papa. Radi čudesan posao i neka nam dugo tako nastavi”, rekao je.

Vatikansku konferenciju o regenerativnoj medicini, kojoj se u petak obratio američki potpredsjednik Joe Biden, organizirala je američka zaklada Stem for Life kako bi se razmijenile ideje i mogućnosti o korištenju matičnih stanica odraslih u liječenju rijetkih bolesti.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: tportal.hr | Foto: vulture.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close