KontinentalniKulturaIzdvojenoPromo

THE COKLJE FEST Omiljeni street art festival u Otočcu traje tri dana, provjerite bogati program!

ODLIČNA PRIČA

The coklje fest, street art festival, postao je kroz godine sinonim za spoj tradicije i zabave, a i ove godine organizira se pod pokroviteljstvom Grada i TZ Otočca.


Festival je to koji oslobađa sve ono najljepše u nama i budi neku novu, dobru pokretačku energiju. Nastao je kao podrška i dodatna snaga proizvođačima suvenira, a kroz godine prerastao je u pokret slobode i kreativnosti i jedna nova platforma namijenjena umrežavanju, sinergiji i zajedničkom radu svih stanovnika Otočca, Gacke doline, Like pa i šire.

Srijeda 6. srpnja – druženje u Book cafeu Paradiso

Bogati program započinje već u srijedu jednim neformalnim druženjem u book cafe-u Paradiso. Na poziv Kulturne udruge za baštinu i stvaralaštvo Baštinica iz Otočca, ujedno i organizatora samog festivala, u Otočac dolazi Ana Marija Špicnagel Ćurko, dipl. agronomistica i konzultantica sa svjetskim iskustvom koja u sklopu djelatnosti svoje tvrtke IPS konzalting pomaže klijentima iz poljoprivrednog i prehrambenog sektora da dođu do EU sredstava.

“Na Facebook stranici The coklje možete pronaći i popuniti Upitnik i time iskazati interes za sudjelovanje u ovom susretu. Ili jednostavno doći u Paradiso ove srijede u 10 sati”, poručili su organizatori.

Ove godine, bogati program festivala odvija se u tri dana narednog vikenda:

Petak 8. srpnja – nesvakidašnja zabava za najmlađe

Petak, 8. srpnja rezerviran je za najmlađe koje očekuje nesvakidašnja zabava u gradskom parku. Predstavit će se jedna knjiga namijenjena djeci i odraslima „Medo koji je širio ljubav svijetom“ koja nas kroz 9 priča o životu mede uči kako da iz svakog životnog događaja izvučemo ono najbolje i naučimo lekciju koju nam taj događaj nosi. Predstavljanje ove moderne bajke upotpuniti će voditelj i volonteri Utočišta za mlade medvjede iz Kutereva, lanjska pobjednica The coklje festa u izboru za Najsuvenir Marijana Marincel i njezina Vunena čarolija te najmlađi planinari PD Gromovača Mali gromovi i njihova voditeljica.

Zašto je ovčja vuna bila važna u životu naših predaka djecu će kroz zanimljivu radionicu upoznati voditeljica udruge Gačanka, Dragica Rogić, a na samom kraju posjetitelje čeka prava zvjezdasta zabava u punom sjaju.

“Pod budnim okom teta čuvalica poznatog brenda Little stars by Nina očekuju vas različite animacije za djecu, od facepaintinga, kreativnih radionica, natjecateljskih igara pa do simpatičnih poklona koje će svako dijete ponijeti kući. U parku Vas očekujemo od 17.30 do 21 sat“, navode organizatori.

Subota 9. srpnja – mnoštvo izlagača i bogati kulturno-zabavni program

Sajamsko – izložbeni dio festivala, upotpunjen kulturno-zabavnim programom i ove je godine rezerviran za subotu, 9. srpnja.

Na Trgu dr. Dražena Bobinca od 18 do 24 sata očekuje vas ukupno 27 izlagača iz Otočca, Brinja, Kutereva, Čovića, Ličkog Lešća, Ogulina, Gospića, Saborskog i Sinca.

Festival otvaraju najmlađi izvođači, polaznici dječjeg vrtića Ciciban iz Otočca zatim slijede Folklorno društvo Otočac i Zavičajno društvo Sinac iz Zagreba. Tri vrhunska gitarista, Zvonimir Tonković, Zdenko Hršak Zdenna te Neven Nešo Vojić, zajedno sa članicom dua Amantes Valentinom Šebalj, pobrinut će se za dobru glazbenu podlogu.

“I ove godine biramo Najbećarac, Najsuvenir a po prvi put imamo i slikarski kutak. Trg će zamirisati popularnim Čapalinkama, fritulama ali i kotlovinom i domaćim kobasicama. Jahanje za djecu i ove je godine jedna od glavnih atrakcija glavnog dana festivala, ističu organizatori.

Nedjelja 10. srpnja – opuštanje na krparama u gradskom parku

Nakon bogatim programom ispunjenog vikenda, nedjelju valja dočekati u nešto mirnijem raspoloženju. Pod vodstvom poznate psihologinje, Ljubice Uvodić – Vranić u gradskom parku razgovarat će se na temu stresa u svakodnevnom životu. Ili kako to ona simpatično kaže: zaboravi na sedative, usvoji vježbe opuštanja.

“Predstavljamo knjigu „9 vježbi opuštanja na kauču“ a kauč samo za ovu prigodu mijenjamo sa krparama. Tako su u fokus našeg festivala ove godine, osim coklji, poznate tradicijske obuće Gacke i Like dospjeli i simpatični tepisi, rukom tkani koji u svojoj teksturi od davnina nose pojam ekološke osviještenosti i održivosti.

Aroma Face terapija, emocionalna je refleksoterapija namijenjena oslobađanju lica od nakupljenih emocija a kako se uklapa u cijelu našu priču najbolje je da provjerite sami. Čekamo Vas u gradskom parku u nedjelju točno u 11 h. Dobro nam došli!”, poručili su organizatori.

Više o The Coklje festu u Otočcu i izlagačima koji će na manifestaciji sudjelovati saznajte na Facebook stranici The Coklje.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close