Zadarska županija

Teška nesreća penjača u NP Paklenica, HGSS: “Uvijek koristite kacigu!”

Dežurnim spašavateljima u NP Paklenica danas u 14:15 je stigao poziv od djelatnika parka. Strani penjač pao je u sportsko penjačkom smjeru i udario potiljkom.


Osoba je nakon pada ostala bez svijesti. Djelatnici hitne medicinske pomoći koji su stigli vrlo brzo osobu su odmah intubirali i hitno prevezli u zadarsku opću bolnicu gdje mu se još uvijek bore za život.

“Još jednom se nažalost pokazala loša navika sportskih penjača da ne nose penjačke kacige. Kaciga je osnovni dio opreme za penjanje. Ona nije ni smetnja ni modni dodatak već ima funkciju zaštite glave od udaraca i padajućeg kamenja, leda, opreme. Nebrojeno puta svjedočili smo težim ozljedama zbog činjenice da penjači nisu imali kacige. Nasuprot tome svjedočili smo i situacijama gdje je upravo kaciga bila presudna u umanjivanju ozljeda.Stoga vas kao prijatelje i kolege penjače molimo: UVIJEK KORISTITE KACIGU!”, poručili su iz HGSS-a.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: HGSS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close