Zadarska županija

Teška nesreća penjača u NP Paklenica, HGSS: “Uvijek koristite kacigu!”

Dežurnim spašavateljima u NP Paklenica danas u 14:15 je stigao poziv od djelatnika parka. Strani penjač pao je u sportsko penjačkom smjeru i udario potiljkom.


Osoba je nakon pada ostala bez svijesti. Djelatnici hitne medicinske pomoći koji su stigli vrlo brzo osobu su odmah intubirali i hitno prevezli u zadarsku opću bolnicu gdje mu se još uvijek bore za život.

“Još jednom se nažalost pokazala loša navika sportskih penjača da ne nose penjačke kacige. Kaciga je osnovni dio opreme za penjanje. Ona nije ni smetnja ni modni dodatak već ima funkciju zaštite glave od udaraca i padajućeg kamenja, leda, opreme. Nebrojeno puta svjedočili smo težim ozljedama zbog činjenice da penjači nisu imali kacige. Nasuprot tome svjedočili smo i situacijama gdje je upravo kaciga bila presudna u umanjivanju ozljeda.Stoga vas kao prijatelje i kolege penjače molimo: UVIJEK KORISTITE KACIGU!”, poručili su iz HGSS-a.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: HGSS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close