TechPolitika

Tečaj razlučivanja – Kako na izborima zaokružiti veće dobro?

Kako odlučiti kome dati svoje povjerenje na predstojećim parlamentarnim izborima? Kako kvalitetnije razlučiti između toliko različitih opcija? Samo su neka od pitanja čije odgovore nudi besplatni tečaj ignacijevskog razlučivanja i odlučivanja ‘Kako na izborima zaokružiti veće dobro?’.


Ovaj trotjedni tečaj kroz šest predavanja uživo u trajanju od 90 minuta, propituje mudrost svetog Ignacija za razlučivanje i kvalitetno donošenje odluka te različite aspekte kršćanskih tradicija spram društva i politike. Sudionicima će pomoći u razlučivanju o većem dobru za Hrvatsku na nadolazećim izborima, ali ih i upoznati s tradicijom kršćanskog socijalnog nauka i kršćanske političke filozofije. Obogatit će njihovo razumijevanje i prepoznavanje utjecaja marketinga, PR-a i medija na njihove odluke. Upoznat će ih s temeljima duhovne tradicije koja je razvila metode za donošenje odluka i naučiti razumjeti na čemu papa Franjo temelji svoje riječi, geste, djela, svoj stil vođenja Crkve.

Tečaj nije nagovaranje niti na jednu političku opciju već nudi neutralnost spram političkih opcija. Poštuje slobodu, zrelost i odgovornost svake pojedine osobe spram njenog političkog izbora.

Predavači su: Dubravka Petrović Štefanac, docentica socijalnog nauka Crkve i vanjska suradnica na HKS-u i KBF-u;  Mate Mijić, politički analitičar i komunikacijski savjetnik; Hrvoje Vargić, ekonomist i filozof; Tvrtko Barun, isusovac i svećenik. Organizator tečaja je projekt ignacije.hr kojeg vode isusovci i suradnici laici.

Online tečaj ignacijevskog razlučivanja i odlučivanja održavat će se ponedjeljkom i četvrtkom od 19 sati. Prvi susret planiran je za 15. lipnja. Rok za prijave je u petak 12.lipnja (ili do popunjenja slobodnih mjesta). Link za prijavu: https://forms.gle/E8yEc5Cq4LKZxfVc6. Dodatna pitanja i informacije mogu se dobiti na e-mail adresi [email protected].

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close