Hrvatska

Tamburaški sastav Dike novim singlom odao počast Panonskoj ravnici

Nakon sjajne izvedbe pjesme “Mladosti” na prošlogodišnjem izdanju Glazbenog festivala “Šokačke pisme” u Županji, Tamburaški sastav Dike za spomenuti je singl objavio i spot.


 Priču o mladosti, starosti i životu ispričao je Boban Dževerdanović koji potpisuje glazbu i tekst, dok je pjesmu aranžmanski oblikovao član Dika, Franjo Pavličić Fric. Uspješna suradnja nastavljena je s Produkcijom Nova na čelu s Marijem Šulinom, u čijoj su produkciji nastali sjajni kadrovi koji prikazuju Panonsku ravnicu i sve ljepote koje pruža.

Suradnja s Bobanom Dževerdanovićem i Produkcijom Nova nastavlja se i u ovoj pjesmu, na obostrano zadovoljstvo. Konji, kao nezaobilazan dio Panonske ravnice, simbol su raznih životnih perioda kroz koje prolazimo, pa su upravo iz tog razloga odabrani kao glavni motiv našeg spota. Tamburaški sastav Dike zahvaljuje izdavačkoj kući Croatia Records na podršci u našim nastojanjima očuvanja iskonske tamburaške glazbe.“, rekao je Marinko Blažinkov.

Već 36 godina Dike su nezaobilazno ime kada govorimo o izvornoj tamburaškoj glazbi. Izvanredni instrumentalisti i jedan od najupečatljivijih tamburaških učini su ovaj sastav prepoznatljivim u Hrvatskoj, ali i u čitavoj regiji. Dike djeluju u sastavu Marinko Blažinkov (vokal, basprim), Stjepan Đurković (prim), Mario Mihaljević (basprim), Franjo Fritz – Pavličić (basprim), Zvonimir Rukavina (kontra) i Darko Kujundžić (berde, bas).

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close