Lifestyle

SZG Ćutić zaželio dobrodošlicu međunarodnom IAAS-ovom seminaru u Lici

Studentski Zbor Gacke (SZG) studentska je udruga koja uskoro slavi punih 5 godina postojanja. Davne 2009. godine malo je tko vjerovao u budućnost koju su tada prognozirali vođe SZG-a, a danas je budućnost postala stvarnost. To je pokazao i jučerašnji međunarodni događaj u Rizvanuši kojeg ne bi bilo bez Studentskog Zbora Gacke i njegovog sadašnjeg predsjednika gosp. Brune Ćutića.

International Association of Students in Agriculture and Related Sciences (IAAS) je međunarodna udruga studenata agronomije osnovana 1957. g. u Tunisu. U 50 godina svojeg djelovanja okupila je studente svijeta iz oko 50 zemalja članica. Na godišnjoj bazi bave se organizacijama dvaju sličnih seminara poput ovog u Lici, a podržavaju ih mnogobrojni sponzori. U Lici je održan seminar pod nazivom “Mountainous Croatia, potential for sustainable agriculture and development”. 

Tijekom organizacije događaja gosp. Vedran Krevh, potpredsjednik IAAS-a, saznao je da Lika ima svoju aktivnu studentsku udrugu, i tako je počela suradnja između IAAS-a Hrvatska i Studentskog Zbora Gacke.

Ovaj tjedan međunarodni projekt u Lici je počeo, a predsjednik Studentskog Zbora Gacke gosp. Bruno Ćutić sinoć je zaželio dobrodošlicu 40-ak studenata iz 10 država svijeta. Prisutni su bili gosti iz Švicarske, Njemačke, Španjolske, Grčke, Bangladeša, Belgije, Češke, Italije i Poljske.

Prisutna je bila i predsjednica KUD-a Lipa Sinac gđa. Jasna Ilić, te gosti iz Like. Ovaj projekt se održava u Rizvanuši do 09.10.2014., nakon čega će se svi gosti uputiti prema svojim domovinama uz naučeno Ličko kolo i degustirane mnoge ličke delicije.

Tekst: UL

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close